loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Biznis plus
Code Hub Mostar u martu otvara vrata
još 25 min. čitanja
utorak
13. Februar 2018.

Code Hub Mostar u martu otvara vrata

Dodatna vrijednost novog objekta su networking događaji, savjeti stručnjaka i međusobna saradnja korisnika
Code Hub Mostar u martu otvara vrata
Coworking zgrada u Mostaru

Novi prostor idealno je mjesto za postizanje vlastitih ciljeva i jedan je u nizu prostora ove vrste u Evropi

Tehnološki park Intera u Mostaru uskoro će otvoriti prvi coworking prostor koji će se, kako je najavljeno, nalaziti u prizemlju zgrade Ledara u Ulici Desete hercegovačke brigade. Mostarski CODE Hub jedan je od četiri coworking prostora, koji će se otvoriti i u Tuzli, Zadru i Nikšiću kroz projekt CODE, finansiran iz Interreg IPA CBC Programma HR-BA-ME 2014-2020.

Pripadnost zajednici

Prostor koji će se prostirati na više od 120 kvadrata površine, korisnicima će osim osnovnih uslova za rad pružati i mogućnost korištenja sale za sastanke, kuhinje i kutka za opuštanje, dok će mu dodatnu vrijednost dati networking događaji, savjeti stručnjaka s kojima sarađuje Intera, kao i međusobna saradnja korisnika koja u konačnici rezultira osjećajem pripadnosti zajednici.

Namijenjen timovima s poslovnim idejama, startupima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancerima, digitalnim nomadima i turistima, CODE Hub Mostar svoja vrata otvorit će početkom marta, uvrštavajući tako Mostar na svjetsku mapu coworking prostora.

Usluge u CODE Hubu će biti besplatne sve do kraja 2019. Paketi ovakvih usluga u svjetskim coworking prostorima naplaćuju se i do 500 eura mjesečno.

Dug popis

Inače, popis svjetskih metropola u kojima postoji po nekoliko desetaka coworking prostora je zaista dugačak. U tim prostorima mladi, ali i oni malo stariji pronalaze idealno mjesto za postizanje vlastitih ciljeva. Ugodna atmosfera, savremeno opremljen prostor, mnoštvo kontakata i pristup mentorskoj mreži coworking prostorima daje dodatnu vrijednost, a da takvi prostori nisu nužno rezervisani za svjetske metropole, uskoro će se uvjeriti i građani Mostara. ADNAN DEMIĆ