loader_50x90
loader_50x90
logo
Borut Pahor dolazi na Sarajevo Business Forum 2018
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

Borut Pahor dolazi na Sarajevo Business Forum 2018

Dolazak na 9. SBF iz Slovenije su najavili i privrednici
Borut Pahor dolazi na Sarajevo Business Forum 2018
Borut Pahor, predsjednik Slovenije

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor dolazi na 9. Sarajevo Business Forum, koji će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, potvrdili su organizatori. Kao visoka zvanica i gost vodeće poslovno-investicijske konferencije jugoistočne Evrope prvog dana Foruma, u zgradi Parlamenta BiH planirano je da se održi govor u posebnom obraćanju ispred Republike Slovenije, članice Evropske unije.

U pratnji aktuelnog predsjednika Republike Slovenije i bivšeg predsjednika Vlade Republike Slovenije, dolazi i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, koji će isti dan biti jedan od učesnika panela „Western Balkans Six Regional Economic Area - Thriving with the EU“. Inače, prvog dana Foruma, održat će se dva panela posvećena temama regionalne saradnje i napretka šest ekononomija država zapadnog Balkana sa Evropskom unijom, kao i predstavljanju jugoistočne Evrope kao internacionalnog koridora prema EU.

Dolazak na 9. Sarajevo Business Forum, koji organizuje Bosna Bank International (BBI) Sarajevo u saradnji sa Islamic Development Bank Group, a pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, iz ove zemlje najavili su i privrednici.