loader_50x90
loader_50x90
logo
Energetski samit će okupiti više od 400 učesnika
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
16. April 2018.

Energetski samit će okupiti više od 400 učesnika

Glavne teme panela biće održivi razvoj energetskog sektora u BiH, tržište energije, investiranje u energetski sektor...
Energetski samit će okupiti više od 400 učesnika
Samit se održava od 25. do 27. aprila

U Neumu će od 25. do 27. aprila biti održan 4. Energetski samit u BiH koji će okupiti više od 400 učesnika, a glavne teme panela biće održivi razvoj energetskog sektora u BiH, tržište energije, investiranje u energetski sektor, te obnovljivi izvori energije.

Na energetskom samitu biće riječi i o regulatorima kao okosnici razvoja energetskog sektora, te o njihovoj ulozi u energetskoj efikasnosti.

Samit organizuje USAID - projekt Investiranje u sektor energije u BiH i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Regulatorne komisije za energetiku RS-a i Regulatorne komisije za energiju FBiH.

Tokom tri dana Samit će okupiti više od 400 učesnika, ključnih aktera energetskog sektora u BiH, predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnike političkih stranaka kako bi zajedno došli do rješenja koja će omogućiti razvoj energetskog sektora BiH.

Učešće su do sada potvrdili ambasadori Njemačke i Velike Britanije u BiH Christiane Hohmann i Edward Ferguson, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, predsjedavajući tri regulatorne komisije za energiju, ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić i predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.