loader_50x90
loader_50x90
logo
Energoinvest ekskluzivni zastupnik SparkFun-a i BUCK-a
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

Energoinvest ekskluzivni zastupnik SparkFun-a i BUCK-a

Fokus je na sticanju najkvalitetnijih znanja i razvijanje partnerstva sa najboljima
Energoinvest ekskluzivni zastupnik SparkFun-a i BUCK-a
Planirana je saradnja na projektima pametnih zgrada i gradova

Energoinvest, d.d. Sarajevo potpisao je ugovor o zastupništvu sa renomiranom američkom kompanijom SparkFun Electronics INC. Ugovor se odnosi na nabavku opreme koju će Energoinvest koristiti u budućem poslovanju, te ekskluzivno pravo distribucije i maloprodaje njihovih proizvoda. Implementacija proizvoda ovog partnera koristit će se za sklapanje uređaja za primjenu novih tehnologija kao što su 3D printeri, IoT elektronski uređaji, nadogradnja softvera za dron, te druga softverska rješenja, koja će direktno olakšati realizaciju projekata, onih koji su u toku i svih budućih.

- Također, nabavkom dijelova i opreme te elektronskih komponenti preko SparkFun-a, konstruisati ćemo proizvode koji će biti znatno jeftiniji, a samim tim i konkurentniji na tržištu. Prodajom ovih komponenti i proizvoda ćemo omogućiti da pojedinci i kompanije iz BiH zakorače u svijet informacionih tehnologija na novi i prihvatljiviji način nego do sada, saopćeno je iz Energoinvesta.

Energoinvest je potpisao ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa kompanijom BUCK koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem inovativnih proizvoda za rasvjetu svih vrsta prostora visokog kvaliteta uz minimalni utrošak energije. Energoinvest će raditi softverska rješenja za pojedine proizvode BUCK-a, a jedan od planova za naredni period je zajednički nastup sa ovim partnerom, na domaćem i inostranom tržištu, kroz poslove nuđenja posljednjih rješenja u oblasti rasvjete na tržištima gdje je Energoinvest prisutan. Također, planirana je saradnja na projektima pametnih zgrada i gradova.

Slični tekstovi po tagovima