loader_50x90
loader_50x90
logo
Festival turizma u Sarajevu domaćin indijskim posjetiocima
još 25 min. čitanja
srijeda
13. Septembar 2017.

Festival turizma u Sarajevu domaćin indijskim posjetiocima

Vlada FBiH izdvojila 100.000 KM za Festival koji će trajati tri dana, od 19. do 21. oktobra
Festival turizma u Sarajevu domaćin indijskim posjetiocima
Očekuje se 100 do 150 učesnika

Vlada Federacije BiH je kroz poseban program podrške podržala Festival turizma koji će se održati u oktobru u sarajevskom Centru Skenderija, a tim povodom federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor KJP Centra Skenderija Amer Kapo potpisali su sporazum o pokroviteljstvu za organizaciju Sarajevskog Festivala turizma.

image
Potpisan sporazum o pokroviteljstvu

- Vlada FBiH izdvaja skromna sredstva za ovaj sajam, 100.000 KM, ali se nadamo da će ona biti dovoljna za sufinansiranje ovakvog događaja. Festival turizma je jako važan jer će se tu sastati svi privredni subjekti iz oblasti turizma, a to je i prilika da se predstave svi turistički potencijali koje BiH ima, kazala je Đapo.

Kapo je podsjetio kako je u Skenderiji davne 1970. godine organizovan prvi sajam ovakvog tipa u BiH, te očekuje da ovaj i naredni festivali turizma vrate taj sjaj.

image
Festival turizma će se održati u oktobru u sarajevskom Centru Skenderija

- Vrijeme je da ga vratimo na uzlaznu putanju, da svake godine raste i da bude bolji, i da na neki način pokušamo dostići možda i naš najbolji festival, a to je Sarajevo Film Festival. Težimo takvom radu, poručio je Kapo, te dodao kako se Festival održava od 19. do 21. oktobra.

Zemlja partner Festivala je Indija, a očekivanja su da bi on mogao okupiti i do 150 učesnika iz BiH, regiona i drugih atraktivnih destinacija.