loader_50x90
loader_50x90
logo
ILEA - torbe koje svi želimo
još 25 min. čitanja
petak
11. Avgust 2017.

ILEA - torbe koje svi želimo

Torbe iz Kiseljaka za kratko vrijeme osvojile su klijentice širom BiH, što Litrićima predstavlja dodatni vjetar u leđa da još bolje rade
ILEA - torbe koje svi želimo
Nude više od 40 različitih modela/

Trudimo se što češće ponuditi nešto novo našim klijenticama, kako materijalima i dezenima tako i različitim modelima koji se svakodnevno kreiraju u krugu porodice, kaže Ilma

U nedostatku posla i nemogućnosti pronalaska proizvoda koje je tržište tražilo, od preprodaje torbi što su radili godinama, u moru jednoličnih torbi uvidjeli su da tržište zahtijeva nešto drugačije, kvalitetnije pa je porodica Litrić iz Kiseljaka odlučila da pokrene proizvodnju torbi. Tako su nastale danas veoma popularne torbe ILEA, koje možete vidjeti na skoro svakoj djevojci.

Od hobija do brenda

 

Vlasnik ILEA brenda je Almir Litrić, a kako nam je kazala njegova kćerka Ilma, koja je kao studentica ekonomije zadužena za marketing i finansije, na samom početku šivala je samo mama Elmira, koja je imala iskustvo u šivanju odranije.

- Na osnovu toga smo i pokušali napraviti prvu torbicu, ličila je više na ceker nego na torbu, bila je dosta jednostavna i sada pomalo smiješna, ali nama svakako najdraža, kazala nam je Ilma.

Kako dodaje, nisu imali posebne ideje niti su smatrali da će napraviti brend.

image
Za svakog ponešto/

- Jednostavno smo krenuli šiti iz hobija, nedostatka posla, ali uz želju da u postojeću robu s kojom smo radili unesemo svježinu i nešto drugačije. Međutim, torbe su vrlo brzo poprimile simpatije tržišta, gdje god bi se pojavile zajedno s uvoznim, svi su radije birali “ileice”, pa smo vremenom proširili proizvodnju i posvetili se samo njoj. Otvorili smo trgovinu, a radimo i na veliko s drugim trgovinama diljem BiH, pa se naše torbice mogu pronaći u Kiseljaku, Vitezu, Zenici, Visokom, Bihaću, Ljubuškom..., kaže Ilma.

Svaka torbica se najprije kroji, šablonski presama i ručno, kako okolica torbe tako i postava, džepovi, kaišići i sve što je potrebno da bi torba bila kompletna. Nakon toga skrojeni dijelovi se sastavljaju i na kraju stavljamo metalne dijelove poput kopče i lanca.

Danas nude više od 40 različitih modela torbi, od velikih vrećastih do torbica u obliku kockice koje su trenutno vrlo aktuelne.

Podrška

 

- Napravili smo za svakoga ponešto, kako oblikom, tako i pristupačnim cijenama prilagođenim našem standardu života. Trudimo se što češće ponuditi nešto novo našim klijenticama, kako materijalima i dezenima, tako i različitim modelima koji se svakodnevno kreiraju u krugu porodice, a cijene se kreću od 25 do 35 KM, istakla je Ilma te dodala da su se tokom rada susretali s raznim problemima, najčešće uzrokovanim neuređenom državom.

image
/

- Sve radimo samofinancirajući se, bez ikakve pomoći države u bilo kojem smislu te riječi i to nam svakako dodatno otežava. Ipak, najviše smo ponosni na naše zadovoljne klijentice kojih je svakim danom sve više. Svakodnevno nam šalju poruke podrške, zahvaljuju na divnim torbicama, a nama svaka poruka jako znači, rado je čitamo i veliki nam je vjetar u leđa da nastavimo s još boljim i kvalitetnijim radom, kazala je Ilma.