loader_50x90
loader_50x90
logo
Milion eura za unapređenje turističke ponude Via Dinarica
još 25 min. čitanja
srijeda
16. Maj 2018.

Milion eura za unapređenje turističke ponude Via Dinarica

Cilj projekta je unapređenje turizma u BiH koji sa sobom nudi prave prilike za rast i za otvaranje novih radnih mjesta, posebno mladim ljudima, kazao je Minasi
Milion eura za unapređenje turističke ponude Via Dinarica
Ozvaničena nova faza projekta/Fena

Ambasador Republike Italije u BiH Nicola Minasi i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) Sukhrob Khoshmukhamedov potpisali su ugovor vrijedan 1.000.000 eura za unapređenje turističke ponude Via Dinarica.

Tim će ugovorom, čijem je potpisivanju prisustvovala Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH, biti ozvaničena nova faza projekta Via Dinarica i nastavak unapređenja jedinstvene turističke ponude u BiH.

- Cilj projekta je unapređenje turizma u BiH koji sa sobom nudi prave prilike za rast i za otvaranje novih radnih mjesta, posebno mladim ljudima, kazao je Minasi i dodao da BiH ima ogroman potencijal, a ovaj će projekt biti savršen primjer iskorištenja tog potencijala za rad i razvoj.

Izrazio je nadu da će privući još više turista u BiH, uključujući i turiste iz Italije.

Via Dinarica je 2017. godine uvrštena na listu Nacionalne geografije kao jedna od najboljih svjetskih destinacija za ljubitelje prirode, a, kako je kazao Khoshmukhamedov, ulaganje Vlade Italije će omogućiti dalji razvoj turističke ponude i kapaciteta.

- Sektor turizma je jedan od najbrže rastućih u BiH, a projekt Via Dinarica je integriran turistički proizvod, zahvaljujući sredstvima koje je osigurala Vlada Italije, kazao je Khoshmukhamedov.