loader_50x90
loader_50x90
logo
Mostarski aerodrom od danas povezan s Dusseldorfom i Stuttgartom
još 25 min. čitanja
srijeda
16. Maj 2018.

Mostarski aerodrom od danas povezan s Dusseldorfom i Stuttgartom

Letove u sklopu redovne zračne linije izvodi kompanija Eurowings
Mostarski aerodrom od danas povezan s Dusseldorfom i Stuttgartom
Prvi let iz Dusseldorfa završen oko deset sati/ADNAN DEMIĆ

Svečano je danas bilo u Mostarskoj zračnoj luci. Kompanija Eurowings izvela je prvi let u sklopu redovne linije iz Dusseldorfa za Mostar, a malo kasnije i prvi avion iz Mostara odletio je za ovaj njemački grad.

image
Prvi putnici zadovoljni po slijetanju/ADNAN DEMIĆ/

Putnici koji su jutros u 7:30 poletjeli iz Njemačke, na mostarski aerodrom sletjeli su malo prije 10 sati. Nisu krili zadovoljstvo, uz nadu da će se linije za Dusseldrof i Stuttgart održati u narednim godinama.

image
Raspudić pozvao građane da lete Eurowingsom iz Mostara/

Direktor Zračne luke Marin Raspudić pozvao je građane da za Njemačku, ali i ostale evropske destinacije lete iz Mostara, jer se samo na taj način linije mogu održati. Zadovoljstvo nisu krili ni premijer Nevenko Herceg, gradonačelnik Ljubo Bešlić, ministar saobrćaja HNK-a Stjepan Krasić, te predstavnik Eurowingsa.

image
Marin Raspudić i Nevenko Herceg/

Bešlić je naglasio da je riječ o jednoj od rijetkih stvari oko koje se nije politiziralo, što navodi da je za dobrobit svih, dok se Herceg pohvalio s izdvojenih 500.000 KM iz kantonalnog budžeta za mostarski aerodrom.

image
Mala svečanost u Zračnoj luci/ADNAN DEMIĆ

Prisutni su nakon kratkih obraćanja prisutnima prerezali tortu s logom Eurowingsa, te uz zdravicu proslavili prvi let. Eurowings je najbrže rastuća aviokompanija koja ima 160 aviona u floti. U ovoj godini u planu je povećanje broja aviona na više od 200, te letovi na više od 200 odredišta širom svijeta. Među njima je Mostar, a početna cijena karte u jednom smjeru je 39,99 eura.

Inače, Grad Mostar je uz pomoću glasova na Facebooku - You wote – We fly, koje je provela zračna kompanija Eurowings, izabran za novo odredište te kompanije za 2018. godinu.