loader_50x90
loader_50x90
logo
Pojačane kontrole poreskih obveznika u RS-u
još 25 min. čitanja
četvrtak
7. Decembar 2017.

Pojačane kontrole poreskih obveznika u RS-u

Neizdavanje fiskalnih računa pokazuje da je poslovanje nelegalno, poručuju iz PURS
Pojačane kontrole poreskih obveznika u RS-u
Kontrole će se vršiti svaki dan

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske u narednom periodu kontrolisaće poslovne subjekte s ciljem poboljšanja poreske discipline koja se odnosi na obavezu izdavanja fiskalnih računa nakon svake kupovine ili izvršene usluge.

- Pojačane kontrole biće obavljane u smjenama svakog radnog dana i u danima vikenda. Pozivamo poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti i sebe ne dovedu u situaciju da pred i za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika budu privremeno zatvoreni 15 dana radi neizdavanja fiskalnog računa, saopšteno je iz Poreske uprave RS-a.

Poreska uprava RS-a obavještava poreske obveznike da će predmet kontrola u narednom periodu biti i prihodi ostvareni od prodaje ulaznica i rezervacija za organizovani doček Nove godine, čije je prijavljivanje zakonska obaveza poreskih obveznika koji se time bave.

"Neizdavanje fiskalnih računa pokazuje da je poslovanje poreskih obveznika nelegalno i znači neprikazivanje prihoda i utaju poreza. Poreska uprava kontrolama sprečava poreske obveznike da rade nelegalno, vrše utaju poreza i budu nelojalna konkurencija onim poreskim obveznicima koji izdaju fiskalne račune prilikom prodaje roba ili usluga", dodaje se u saopštenju.

PURS pokrenuo je kampanju Korak preduzmi, račun uzmi koja ima za cilj podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnog računa.