loader_50x90
loader_50x90
logo
Regionalni kongres žena poduzetnica na jesen 2018. u Sarajevu
još 25 min. čitanja
petak
8. Decembar 2017.

Regionalni kongres žena poduzetnica na jesen 2018. u Sarajevu

Privredna komora FBiH poklonila je poslovno povjerenje Asocijaciji Poslovna žena i sa njima potpisala Memorandum o saradnji
Regionalni kongres žena poduzetnica na jesen 2018. u Sarajevu
Senad Gubelić/Oslobođenje, Podijeliti iskustva, znanja i probleme/Senad Gubelić

Regionalna asocijacija poduzetnica BiH Poslovna žena u petak je u Sarajevu potpisala Memorandum o saradnji sa Privrednom komorom FBiH. Ugovor su potpisali Dženita Zirdum, predsjednica Asocijacije i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Ovom prilikom Zirdum je predstavila dosadašnji rad Asocijacije ta najavila buduće projekte.

- Asocijacija Poslovna žena, osnovana je sredinom 2017. iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u poduzetništvu i poslovnom svijetu. Umrežile smo se sa regionom (Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom, Crnom Gorom, Makedonijom), ali i sa svijetom - Švedska, Irska, Njemačka,Turska, kazala je Zirdum.

Ona je najavila da će Asocijacija u jesen naredne godine u Sarjevu organizovati regionalni kongres žena poduzetnica.

Da se radi o ženama kojima vrijedi pokloniti poslovno povjerenje, potvrđuje i uspostavljena saradnja sa Privrednom komorom Federacije BiH, koja je ovjerena potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji. Povodom potpisivanja Memoranduma Jašarspahić je naglasio da očekuje pozitivnu i dugoročnu saradnju, korz koju će promovisati žensko poduzetništvo.

Sanela Dropulić poduzetnica iz Zagreba ovom prilikopm promovirala je knjigu Ne posustani, ne odustani kao svojevrsni vodič za uspjeh u poduzetništvu poručivši kako ne postoji neuspjeh u poduzetništvu.

Dropulić je najavila i održavanje Kongresa poduzetnica 2018. koji će se u partnerstvu s poduzetnicama iz BiH održati u Zagrebu, na Dan žena 8. 3. 2018 godine. Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Starog kontinenta, koji se odvija s Bosnom i Hercegovinom kao državom partnerom.