loader_50x90
loader_50x90
logo
RS među deset malih regija budućnosti prema fDi Intelligence
još 25 min. čitanja
utorak
13. Februar 2018.

RS među deset malih regija budućnosti prema fDi Intelligence

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a kažu kako će ovo priznanje značajno uticati na promociju RS-a kao atraktivne destinacije za privlačenje stranih investitora
RS među deset malih regija budućnosti prema fDi Intelligence
Zijah Sinanović/, Regija koja će privlačiti strana ulaganja

Republika Srpska izabrana je kao jedna od 10 malih regija budućnosti za 2018/2019. godinu, za strategiju stranih ulaganja, prema rangiranju portala fDi Intelligence, servisa britanskog poslovnog časopisa Financial Times koji se bavi informacijama o stranim investicijama.

- Nesumnjivo je da će ovo priznanje i pozicija Republike Srpske značajno uticati na promociju RS-a kao atraktivne destinacije za privlačenje stranih investitora, saopšteno je iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a, prenosi Srna.

Dodjela certifikata izabranima biće upriličena 13. marta u Cannesu (Francuska).

fDi magazin, kao centralni dio portala fDi Intelligence, koji izdaje Financial Times, je dvomjesečna publikacija koja sadrži vijesti i informacije o stranim investicijama, čime se obezbjeđuje ažurni pregled globalne investicione aktivnosti.

Magazin ima 15.284 aktivnih korporativnih čitalaca i informiše više donosioce odluka o najnovijim promjenama na globalnoj investicionoj mapi. Pokrenut 2001. godine, ovaj magazin je osnovan sa čvrstim ciljem da bude vodeći naslov za poslovanje u uslovima globalizacije.