loader_50x90
loader_50x90
logo
Saniteks na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme u Dusseldorfu
još 25 min. čitanja
utorak
14. Novembar 2017.

Saniteks na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme u Dusseldorfu

MEDICA  je najznačajniji događaj za medicinsku industriju širom svijeta i traje već 40 godina
Saniteks na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme u Dusseldorfu
Saniteks je jedini predstavnik iz BiH

Saniteks ove sedmice nastupa na vodećem svjetskom sajmu medicinske opreme MEDICA u Düsseldorfu, a predstavnici te kompanije predstavljaju svoj proizvodni portfolio, te će obaviti niz sastanaka s ciljem otvaranja novih tržišta.

- Kao jedini predstavnik BiH na ovom sajmu, zadovoljstvo nam je da možemo predstaviti potencijale BiH u oblasti proizvodnje medicinskih sredstava. Iskorak koji smo napravili izlaganjem na sajmu je u skladu s našim ambicioznim planovima na osvajanju svjetskog tržišta i daljem širenju poslovanja, kazao je direktor prodaje Saniteksa Nermin Kadrić.

MEDICA je najznačajniji događaj za medicinsku industriju širom svijeta i traje već 40 godina. U 17 sajamskih hala nastupa više od 5.100 izlagača iz 70 zemalja svijeta.

Saniteks je osnovan 1962. godine. U svojim proizvodnim procesima koristi savremene tehnologije, a asortiman čine proizvodi visokog kvaliteta. U dosadašnjem poslovanju Saniteks je ostvario saradnju sa renomiranim svjetskim kompanijama, a više od 50 posto ukupnog prihoda od prodaje realizira na izvoznom tržištu, najvećim dijelom u zemljama EU.