loader_50x90
loader_50x90
logo
Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba
još 25 min. čitanja
četvrtak
14. Septembar 2017.

Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba

Potrošači su nam na prvom mjestu i ne želimo njihove budžete dodatno opteretiti, saopćeno je iz ove kompanije
Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba
Amer Kajmović/Oslobođenje, Iste cijene i u narednom periodu

Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo trenutno ne razmatra poskupljenje cijena hljeba. Pekarske proizvode kompanije Sprind građani Bosne i Hercegovine će i u idućem period moći kupovati po istim cijenama, saopćeno je iz ove kompanije.

U Sprindu smatraju da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne građanima po najnižnim mogućim cijenama, a kao društveno odogovorna kompanija Sprind će u tom smislu dati svoj doprinos.

Naime, Udruženje pekara Bosne i Hercegovine je najavilo poskupljenje hljeba i peciva. Ovogodišnje suše nisu uticale na proizvodnju pšenice u Bosni i Hercegovini, a zabilježen je i dobar urod ove žitarice. Međutim zbog lošeg uroda kukuruza, stočari su prisiljeni pšenicu umjesto u mlinove davati za prehranu stoke. S tim u vezi, i mlinari su najavili poskupljenje brašna 20 do 30 posto.

Kompanija Sprind d.d. Sarajevo se oglasila saopćenjem u kojem se naglašava kako oni ne razmatraju poskupljenje hljeba.

- Sarajevska prehrambena industrija Sprind prati kretanja na tržištu pšenice, ali trenutno ne razmatramo poskupljenje hljeba. Potrošači su nam na prvom mjestu i ne želimo njihove budžete dodatno opteretiti. Smatramo da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne svim građanima po najnižim mogućim cijenama, saopćeno je.