loader_50x90
loader_50x90
logo
Violeta dogovorila izvoz u Katar
još 25 min. čitanja
srijeda
11. Oktobar 2017.

Violeta dogovorila izvoz u Katar

Vodeća bh. kompanija u proizvodnji i distribuciji higijenskih proizvoda odavno je konkurentna ne samo na bh. nego i na stranom tržištu
Violeta dogovorila izvoz u Katar
Petar Ćorluka

Zahvaljujući visokoj kvaliteti svojih proizvoda, najrazvijenijoj tehnologiji na Balkanu i kontroli kompletnog proizvodnog procesa, Violeta je odavno konkurentna ne samo na bh.  nego i na stranom tržištu. Da je riječ o visokom kvalitetu potvrđuje i posljednja vijest iz ove kompanije a koja govori da se asortiman Violetinih proizvoda može pronaći i u Kataru, tačnije na policama trgovina Family Food lanca. Ovu vijest je za Oslobođenje potvrdio i Petar Ćorluka, vlasnik i predsjednik Uprave kompanije Violeta, koji je istakao da su dogovoru o izvozu na katarsko tržište prethodili višemjesečni pregovori koji su okončani na obostrano zadovoljstvo.

Violetu je tokom pregovora posjetio generalni manadžer Labbaik grupacije koji je obišao pogone proizvodnje te se uvjerio u visoki standard proizvodnje i poslovanja, te je potpisan ugovor o distribuciji čitave palete proizvoda na to bogato tržište.

- U Katar je u prvoj pošiljci otišao cijeli naš asortiman, a riječ je o dugoročnoj poslovnoj saradnji, kazao nam je Ćorluka.

Inače, Violeta je u aprilu ušla i na austrijsko tržište kada je potpisala ugovor sa kompanijom Spar i tako postala prvi brend s ovih područja u neprehrambenoj kategoriji na tržištu Austrije.