loader_50x90
loader_50x90
logo
Zlatna džezva na policama Kauflanda u Hrvatskoj: Kafa čudnovatog okusa
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

Zlatna džezva na policama Kauflanda u Hrvatskoj: Kafa čudnovatog okusa

Najviše se prave bosanske kafe, Zlatne džezve, nakon BiH popije u SAD-u, potom u Švedskoj i Sloveniji, a slijedi ih susjedna Hrvatska
Zlatna džezva na policama Kauflanda u Hrvatskoj: Kafa čudnovatog okusa
Zlatna džezva ove godine bilježi 45 godina postojanja

Zlatna džezva, najpoznatiji brend bosanskohercegovačke prehrambene industrije Vispak iz Visokog, ušla je u internacionalni maloprodajni lanac Kaufland na tržištu Hrvatske. Iz ove kompanije najavljuju nove aktivnosti u pravcu jačanja pozicije Zlatne džezve na ovom tržištu, kombinovano sa daljim unapređenjem prodaje i promocije, uz neizostavne degustacije prave bosanske kafe iz najveće džezve na svijetu.

- Uspješno smo okončali pregovore za ulazak artikla Zlatna džezva 500 gr. u markete Kaufland u Hrvatskoj. Odlično smo primljeni na ovom tržištu, kao "prijateljski brend" iz susjedne Bosne i Hercegovine, a kolege iz Kauflanda su nam prenijele i prve reakcije kupaca kao što su - "kafa je čudnovatog okusa i svi je hvale". U svemu nam umnogome olakšavaju "gostovanja" Vispakove Guinnessove džezve i masovne degustacije bosanske kafe koje organiziramo samostalno ili u okviru programa bosanskohercegovačkih kulturno – umjetničkih društava i udruženja. Posljednja takva bila je nedavno na prepunom gradskom trgu u Sisku, izjavio je Muhamed Muzaferija, menadžer izvoza u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

image
Izvozi se u 28 zemalja svijeta

Na tržištu Hrvatske Zlatna džezva se nalazi u većini maloprodajnih lanaca, kao što su Konzum, Interspar, Kaufland, KTC, Brodokomerc, Metro cash & carry, Boso, Studenac, Jedinstvo,Arabesca, Mlin i pekare članice Ultre, i drugi.

Zlatna džezva se izvozi u 28 zemalja svijeta. Najviše se prave bosanske kafe, Zlatne džezve, nakon Bosne i Hercegovine popije i dalje u SAD-u, potom u Švedskoj i Sloveniji, a slijedi ih susjedna Hrvatska. Zlatna džezva bilježi ove godine 45 godina postojanja.