loader_50x90
loader_50x90
logo
Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.
još 25 min. čitanja
četvrtak
7. Decembar 2017.

Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.

Nakon što je Katar početkom juna prekinuo sve veze sa Saudijskom Arabijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptom, odakle je uvozio većinu namirnica i drugih potrepština, ukazala se šansa za brendove iz BiH
Zlatna džezva, Tops, Oaza, Tajna i Zlatni puder na policama katarskih marketa početkom 2018.
Dobra prilika za bh. proizvode

Kompanija Labbaik Group iz Katara krajem ovog mjeseca uvesti će prve količine brandova Zlatna džezva, Tops, Oaza, Zlatni puder, te Klasovih konditorskih proizvoda, a ovi proizvodi naći će se na policama lanaca marketa u Kataru već početkom iduće godine.

- Doha kao jedna od najvažnijih metropola Zaljeva i Katar kao zvanično najbogatija država sa najvećim BDP-om po glavi stanovnika predstavlja dobru priliku za naše kompanije da ojačaju svoju poziciju u tom dijelu svijeta. Naš katarski partner pokazao je interes za širok asortiman proizvoda, sa fokusom na Vispakove brandove Zlatna džezva, Juhe i Tajna začine. Također, pokazan je interes za Agrokomercove biskvite Tops, vodu Oaza, zatim brašno Zlatni puder i konditorske proizvode Klasa, kao i druge naše brandove iz programa "Bosanske kuhinje" koji se i ovaj put se pokazao posebno zanimljivim, izjavio je Rusmir Hrvić predsjednik Uprave AS GROUP.

Nakon što je Katar početkom juna ove godine prekinuo sve veze sa Saudijskom Arabijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Egiptom, odakle je uvozio većinu namirnica i drugih potrepština, ukazala se šansa za brendove iz BiH da počnu sa izvozom većih količina u ovaj dio Zaljeva.

image
Slijede prve narudžbe

- S tim u vezi, Katar je pojednostavio administrativne procedure, tako da smo već uvezli prve količine različitih proizvoda iz BiH. Nakon obilaska fabrika i potpisa memoranduma o poslovnoj saradnji, očekujemo i njjihove proizvode uskoro na našem tržištu. Prema našem istraživanju postoji velika potreba za većinom njihovih brendova, tako da se radujem saradnji sa Rusmirom Hrvićem i njegovim timom, kazao je Mohamed Gamal Mostafa generalni menadžer Labbaik Group.

Prve narudžbe bi trebale uslijediti do kraja ovog mjeseca, a već početkom 2018. godine očekujemo da bh. proizvodi budu na policama lanaca marketa u Kataru, navodi se u zajedničkom saopćenju saopćenju za javnost.

Labbaik Group čini šest kompanija, a u njihovom vlasništvu je i 11 supermarketa od kojih svaki ima svoje skladište, te šest dodatnih skladišta. Zajednički godišnji prihodi Labbaik Group iznose blizu 570 miliona KM.

AS GROUP je najveća prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini, sa ukupnim prometom od oko 300 miliona KM ostvarenim u prošloj godini, a posluje u okviru tri divizije: proizvodnja hrane, trgovina i tekstil.