loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Haos u Splitu: Širi se požar, stanovnici bježe iz kuća 
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

Haos u Splitu: Širi se požar, stanovnici bježe iz kuća 

Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika
Haos u Splitu: Širi se požar, stanovnici bježe iz kuća 
Arhiv/Anadolija

Ne smiruje se požar na nekoliko desetaka kilometara dugoj vatrenoj liniji, od Omiša do Splita, a kako se približava kraj dana, vatra se približava i splitskom odlagalištu otpada Karepovcu, do kojeg je udaljena samo kilometar, doznaje se večeras od splitskih vatrogasaca.

Od 15 sati već iscrpljenim vatrogascima na požarištima pomažu tri kanadera, a od kasnije poslijepodne i stotinjak vojnika.

Vatrogasci požar gase od četrdesetak minuta nakon ponoći, kada je buknuo u Tugarama, a potpomognut vjetrom proširio se na Srinjine, zatim tijekom jutra na Sitno Gornje i Donje te popodne na Žrnovnicu, Jesenice i Podstranu.

Podzemna raketna baza u Žrnovnici stalno se natapa vodom. Rakete su na dubini od 70 metara. U izjavi ispred baze ministar obrane RH Damir Krističević je rekao da je situacija pod kontrolom.

U prvim večernjim satima vatra je došla nadomak Splita, do Karepovca, a zbog goleme količine dima, zatvorena je i cesta Solin-Klis.

Stanovnici ugroženenih mjesta automobilima s najpotrebnijim stvarima bježe iz kuća, pa je na prilaznim cestama prema Splitu poprilična gužva.

Gusti crni dim nadvio se i iznad Splita, prenosi Fena.