loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Haradinaj će biti uhapšen ako ode na sastanak premijera u Niš
još 25 min. čitanja
srijeda
13. Septembar 2017.

Haradinaj će biti uhapšen ako ode na sastanak premijera u Niš

MUP postupa po nalogu tužalaštva u svim slučajevima u kojima se optuženi nalaze na poternicama i tako će i postupati, rekao je Stafanović na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.
Haradinaj će biti uhapšen ako ode na sastanak premijera u Niš
Kristina Maslareviç/, /Kristina Maslareviç

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da će policija Srbije, u slučaju Ramusha Haradinaja, postupiti po svim nalozima tužilaštva u vezi sa osobama koje su na potjernicama.

- MUP postupa po nalogu tužalaštva u svim slučajevima u kojima se optuženi nalaze na poternicama i tako će i postupati, rekao je Stafanović na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Stefanović je to rekao odgovarajući na pitanje lidera opozicione Nove stranke Zorana Živkovića da li će MUP Srbije uhapsiti premijera Kosova Ramusha Haradinaja ako dođe na sastanak premijera balkanske šestorke koji će biti održan u Nišu, prenijeli su beogradski mediji.

Srbija tereti Haradinaja, nekadašnjeg komandanta terorističke OVK, za ratne zločine počinjene tokom oružanog sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je Haradinaj za Srbiju i dalje optuženi ratni zločinac i da će Beograd tražiti sprovođenje pravde, javlja Srna.