loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Hrvatska predsjednica traži izvanredne mjere zbog iseljavanja
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

Hrvatska predsjednica traži izvanredne mjere zbog iseljavanja

Prošle godine iz Hrvatske je iselilo 80.000 ljudi. Što je to onda ako nije izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere?, kazala je Grabar Kitarović
Hrvatska predsjednica traži izvanredne mjere zbog iseljavanja
/Amer Kajmović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je hrvatsku vladu da poduzme "izvanredne mjere" zbog vala iseljavanja iz Hrvatske, prenosi Fena.

- Kad sam rekla da smo demografski u izvanrednom stanju koje zahtjeva izvanredne mjere, neki su govorili da pretjerujem. Ovih dana predsjednik Vlade istaknuo je da je Vlada zbog izvanrednog stanja u kojem se našao Agrokor morala posegnuti za izvanrednim mjerama. Trebalo je spasiti oko 40 tisuća radnih mjesta. Taj veliki trud Vlade treba pozdraviti i svakako ga objektivno valja priznati. No, samo prošle godine iz Hrvatske je iselilo 80.000 ljudi, od čega samo u Njemačku oko 40 tisuća. Što je to onda ako nije izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere?, kazala je Grabar Kitarović u Šibeniku.

Hrvatska predsjednica preselila je svoj Ured u Šibenik, gdje će sljedeća tri dana održati niz sastanak s predstavnicima gradskih i županijskih vlasti, vjerskim dužnosnicima i predstavnicima nevladinog sektora, javili su hrvatski mediji.