loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Hrvatska: Ubica roditelja nepravomoćno osuđen na 40 godina
još 25 min. čitanja
četvrtak
17. Maj 2018.

Hrvatska: Ubica roditelja nepravomoćno osuđen na 40 godina

Iz službenog pištolja vlastitog oca najprije usmrtio majku u automobilu, uz prisustvo prijatelja koji je odmah pobjegao, a potom je iz blizine pucao u oca i usmrtio ga
Hrvatska: Ubica roditelja nepravomoćno osuđen na 40 godina
Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je roditeljima iz osvete pištoljem pucao u glavu/Twitter

Županijski sud u Zadru osudio je danas nepravomoćno Tina Šunjergu na 40 godina zatvora zbog okrutnog ubistva roditelja u ožujku 2017. godine u mjestu Čista Velika, javlja Anadolija.

Tin Šunjerga (20) danas je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora, s tim da mu se od tih 40 godina oduzima vrijeme koje je proveo u zatvoru.

Uz Šunjergu, koji je osuđen za dvostruko ubistvo, na uslovnu kaznu od godinu zatvora (koja neće biti izvršena ukoliko u naredne tri ne počini novo krivično djelo) osuđen je i njegov prijatelj koji je sa Šunjergom bio u autu kada je majci pucao u glavu, jer nije prijavio krivično djelo kojem je svjedočio.

Tin Šunjerga je iz službenog pištolja u vlasništvu njegovog oca, pripadnika specijalne policije, najprije usmrtio majku u automobilu na polju pored mjesta, uz prisustvo uvjetno osuđenog prijatelja koji je odmah pobjegao. Potom je iz blizine u roditeljskoj kući pucao u oca i usmrtio ga.

Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je roditeljima iz osvete pištoljem pucao u glavu. Roditelji su mu, tvrdi se, prigovarali zbog loših rezultata u školi i narkomanije te mu nametali zabrane, što je on doživio kao uskraćivanje ličnih sloboda.

image
Roditelji su mu, tvrdi se, prigovarali te mu nametali zabrane, što je on doživio kao uskraćivanje ličnih sloboda