loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Miljenić: Volio bih da Todorić bude prvi pred povjerenstvom za Agrokor
još 25 min. čitanja
srijeda
11. Oktobar 2017.

Miljenić: Volio bih da Todorić bude prvi pred povjerenstvom za Agrokor

Na primjedbu ministrice Dalić da ima mrlja i iz razdoblja Vlade Milanovića, uzvratio je da će i ona biti pozvana pred povjerenstvo pa će moći to javno obrazložiti
Miljenić: Volio bih da Todorić bude prvi pred povjerenstvom za Agrokor
Orsat Miljenić

Predsjednik istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić (SDP) u srijedu je kazao da bi volio da povjerenstvo počne s radom ispitivanjem Ivice Todorića jer je on “jedina konstanta od početka do kraja”.

Moje je mišljenje da bi bilo dobro da Todorić bude prvi pred povjerenstvom, a onda da pozivamo ljude kako su se stvari vremenom razvijale, rekao je Miljenić, dodavši da će ipak odluku o tome donijeti povjerenstvo. Najavio je da će predložiti da sva saslušanjia svjedoka budu javna, osim ako je riječ o nekoj velikoj tajni, pa da samo u tim slučajevima bude zatvoreno, jer smatra da je to najbolji način komunikacije s građanima.

Na primjedbu ministrice Martine Dalić da ima mrlja i iz razdoblja Vlade Zorana Milanovića, uzvratio je da će i ona biti pozvana pred povjerenstvo pa će moći to javno obrazložiti. Tko god je nešto loše radio, radio je loše i nema 'moj', 'naši', 'njihovi', kazao je Miljenić. Ako je netko iz SDP-ove Vlade nešto loše radio, onda je interes građana da to znaju i s tim nemam problema, kazao je. Jednako tako, dodao je, očekujem da ni kolege iz HDZ-a neće imati problem ni sa čijim saslušanjem kako bismo saznali što i kako se događalo.

Ako treba zvati Zorana Milanovića, zašto ne, ako treba zvati Andreja Plenkovića, zašto ne, ako treba zvati Tomislava Karamarka, zvat ćemo ga, rekao je i istaknuo: "Nema svetih krava". Dodao je i da ne može tvrditi da će povjerenstvo uistinu tako i raditi jer je za sada riječ samo o onome što će predložiti, a odlučivat će većina.

Dogodilo se da je jedna firma postala skoro veća od države i mi sada građanima moramo osvijetliti kako se to dogodilo i tko je u tome sudjelovao, a rezultat rada povjerenstva trebao bi biti da se to više ne dogodi, naglasio je Miljenić, prenosi Fena.