loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Na završnoj večeri Ultre: Bježeći od policije mladić progutao vrećicu s marihuanom i umro  
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

Na završnoj večeri Ultre: Bježeći od policije mladić progutao vrećicu s marihuanom i umro  

Tokom privođenja ka službenom vozilu, 24-godišnjaku je iznenada pozlilo. Policajac mu je pokušao pomoći, a pozvana je i Hitna pomoć
Na završnoj večeri Ultre: Bježeći od policije mladić progutao vrećicu s marihuanom i umro  
Ilustracija

Pokušavajući pobjeći i od policije sakriti drogu tokom završne splitske večeri Ultra Europe Festivala, 24-godišnji mladić iz Splita umro je u nedjelju navečer od gušenja nakon što je progutao plastičnu vrećicu s manjom količinom marihuane.

Naložena obdukcija

Splitska policija saopćila je u ponedjeljak kako je 24-godišnjaka sinoć oko 20.30 sati zaustavila kod poljudskog stadiona zbog sumnje da kod sebe ima drogu, a nakon što su od njega tražili da im pokaže osobne dokumente on se dao u bijeg.

"Nakon što su ga sustigli, policijski službenici su 24-godišnjem hrvatskom državljaninu stavili sredstva za vezivanje radi otklanjanja mogućnosti ponovnog bijega, te su zajedno krenuli prema službenom vozilu radi dovođenja u službene prostorije. Tokom dolaska do službenog vozila 24-godišnjaku je iznenada pozlilo. Policijski službenik odmah mu je pokušao pomoći, dok je drugi policijski službenik pozvao liječničku pomoć koja je ubrzo stigla na mjesto događaja i mladića u bolnicu. Naknadno smo izviješteni kako je 24-godišnjak preminuo", navode iz policije.

O ovom događaju obavtom događaju izvijestili su splitsko Županijsko državno odvjetništvo koje je naložilo obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti, te su najavili uviđaj.

Neslužbeno se, kako prenosi Fena, doznaje da je mladić progutao plastičnu vrećicu s manjom količinom marihuane koja mu je zapela u dušniku, zbog čega se ugušio, no obdukcija će pokazati pravi uzrok smrti.

Inače, policija je prije, za vrijeme i nakon završne splitske večeri Ultra Europe Festivala sinoć privela ukupno 102 osobe, od kojih je njih 95 prekršajno prijavljeno zbog posjedovanja droge, a zabilježeno je i šest prekršaja protiv javnog reda i mira. Policija je zaplijenila 141 komad ecstasyja, 67,76 grama marihuane, 12,38 grama amfetamina, 5,67 grama MDMA-a, 3,84 grama hašiša i 0,72 grama heroina.

Ukupno u sva tri dana održavanja festivala splitska je policija privela 339 osoba zbog prekršaja vezanih uz droge, 28 prekršaja je počinjeno protiv javnog reda i mira, a protiv deset osoba su podnesene kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Zaplijenjena droga

Policija je ukupno zaplijenila 1.097 komada ecstmup.ksasyja, 342,19 grama marihuane, 60,03 grama kokaina, 105,93 grama amfetamina, 39,27 grama MDMA, tri komada LSD-a, 4,69 grama hašiša i 0,72 grama heroina.

Liječnik županijske Hitne pomoći Mate Kasalo je kazao kako su sinoć imali 18 intervencija, mahom stranaca, od čega je devet osoba prebačeno na hitne prijeme KBC Split. Dio ih je u bolnici završio zbog alkohola i droge, a dio zbog lomova i uganuća.

 

Festival se u ponedjeljak seli na Zlatni Rat u Bolu na Braču, dan kasnije u utorak u Hotel Amfora na Hvaru, a posljednjeg dana u srijedu na Fort George u Visu.