loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Podgorica: Uručeni ključevi 120 stanova za porodice raseljene sa Kosova
još 25 min. čitanja
srijeda
15. Novembar 2017.

Podgorica: Uručeni ključevi 120 stanova za porodice raseljene sa Kosova

Na svečanosti povodom uručenja ključeva novih stambenih jedinica saopšteno da je Crna Gora, od kada se suočava sa izazovom zbrinjavanja izbjeglica, izgradila 1.500 stanova
Podgorica: Uručeni ključevi 120 stanova za porodice raseljene sa Kosova
/Anadolija

Ukupno 120 porodica raseljenenih sa Kosova, koje od 1999. godine žive na teritoriji Podgorice, danas su u okviru Regionalnog stambenog programa dobile ključeve stanova u podgoričkom naselju Konik. Na svečanosti povodom uručenja ključeva novih stambenih jedinica saopšteno da je Crna Gora, od kada se suočava sa izazovom zbrinjavanja izbjeglica, izgradila 1.500 stanova.

Ključeve 120 novoizgrađenih stanova danas je predstavnicima raseljenih porodica uručio potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović.

„Crna Gora je u bliskoj prošlosti pokazala solidarnost i razumijavnje da otvori svoja vrata za sve nevoljnike kojima je bila potrebna. Mnogi od njih su za vrijeme rata izgubili svoju imovinu, ali i svoje bližnje. U Crnoj Gori su prepoznali svoj novi dom i svoju novu nadu. Od kada se suočava sa izazovom zbrinjavanja izbjeglica, u Crnoj Gori je izgrađeno 1.500 stambenih jedinica.

Ovom prilikom zahvaljujem na naporima EU, koja je glavni donator Regionalnog stambenog programa. Porodicama koje su danas riješile stambeno pitanje, čestitam u ime Vlade Crne Gore“, kazao je Simović.

image
Podgorica/Anadolija

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, kazao je da je EU izdvojila oko šest miliona eura za izgradnju 120 stambenih jedinica.

„Dodatna 51 stambena jedinica će biti završena naredne godine. EU je finansirala i projekat socijalne inkluzije za ljude koji žive u ovom kampu, s ciljem poboljšavanja pristupa zdravstvu i obrazovanju“, istakao je Orav, prenosi Anadolija.