loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Požari divljaju crnogorskim primorjem: U toku evakuacija stanovništva 
još 25 min. čitanja
nedjelja
16. Juli 2017.

Požari divljaju crnogorskim primorjem: U toku evakuacija stanovništva 

Veoma je teško stanje na terenu, ogroman požar nošen je jakim sjevernim vjetrom, selo Bigovo je ugroženo pa smo naredili djelimičnu evakuaciju, rekao je komandir Službe spašavanja Kotor Maksim Mandić
Požari divljaju crnogorskim primorjem: U toku evakuacija stanovništva 
/Ilustracija

Na crnogorskom poluostrvu Luštica i od Grabovica ka Bigovu u toku je evakuacija dijela stanovništva zbog požara koji se naglo razbuktao i munjevitom brzinom se širi zbog jakog vjetra.

- Veoma je teško stanje na terenu, ogroman požar nošen je jakim sjevernim vjetrom, selo Bigovo je ugroženo pa smo naredili djelimičnu evakuaciju. Borimo se i nadamo se da ćemo brzo ugasiti požar, rekao je za crnogorske medije komandir Službe spašavanja Kotor Maksim Mandić.

Vatra se oko 10 sati smirila sa hercegnovske strane Luštice, ali požar se opet razbuktao iznad naselja Donji Klinci.

Istovremeno je s druge strane izbio požar na potezu od Grabovca ka Bigovu, a jak sjeverni vjetar otežava posao vatrogascima.

Tivatski i kotorski vatrogasci koji su cijelu noć sa novskom Službom spasavanja gasili pošar koji je izbio od Rosa prema izlazu iz zaliva, odmah su se uputili na mjesto požara sa četiri protivpožarna vozila.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Tivat Zoran Barbić rekao je da se požar širi munjevitom brzinom. Uključeni su i vatrogasci iz kotorske Službe zaštite i spasavanja.

Načelnik hercegnovske Službe spašavanja Zlatko Ćirović rekao je da je zbog novonastale situacije uputio još dva vozila na Lušticu na hercegnovski dio, odakle su se ranije povukli oko 10.00 sati, jer je bilo mirno, međutim, vjetar je opet rasplamsao vatru.

- Pozvali smo i kolege iz Budve da pomognu u gašenju. Na trenu je 15 hercegnovskih vatrogasaca sa četiri vozila i pripravna je jedna smjena u Novom. Na novskom dijelu do sada nije bilo ugroženih objekata, ali borba sa vjetrom je nepredvidiva i očekujemo pomoć svih koji mogu da je pruže, dodao je Ćirović, prenosi Srna.