loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Skupštinski odbor podržao odluku o učešću Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama
još 25 min. čitanja
utorak
13. Mart 2018.

Skupštinski odbor podržao odluku o učešću Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama

Prijedloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu utvrdio je Savjet za odbranu i bezbjednost početkom februara
Skupštinski odbor podržao odluku o učešću Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama
Vojska Crne Gore

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore podržao je danas prijedloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu. Odbor je ove odluke podržao jednoglasno, a o njima će se izjasniti crnogorski parlament.

Prijedloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu utvrdio je Savjet za odbranu i bezbjednost početkom februara.

Savjet je tada konstatovao da se na međunarodnim vojnim vježbama unapređuje sposobnost i razvija povjerenje među članicama NATO-a, partnerskim državama i državama regiona.

Na sjednici, najviše govora bilo je o slanju pripadnika vojske u misiji KFOR-a na Kosovu. Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović je ocijenio da "dvije katastrofalne odluke ove vlasti, u kojima se nije konsultovao narod, i koje su donesene maltene silom, prethodile su ovom sramnom činu".

"A to su priznanje lažne države Kosovo i odluka o ulasku Crne Gore u NATO bez referenduma", kazao je Vučurović.

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin zatražio je u nekoliko navrata da Crna Gora ne šalje oficire na Kosovo, jer o tome nije pitala Srbiju, i tim potezom će, kako je istakao, ugroziti odnose sa Srbijom, kao i stabilnost Balkana, prenosi Anadolija.