loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
U dvorište zvaničnika SDA Sandžaka bačena bomba
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
16. April 2018.

U dvorište zvaničnika SDA Sandžaka bačena bomba

Čula se jaka eksplozija od naprave koja je bačena u blizini moje kuće. Nemam sumnju ko bi mogao da učini ovako nešto, izjavio je Salih Hot
U dvorište zvaničnika SDA Sandžaka bačena bomba
/anadolija

U dvorište porodične kuće predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) i pomoćnika predsjednika opštine Tutin Saliha Hota u ranim jutarnjim satima je bačena eksplozivna naprava.

image
/anadolija

U incidentu niko nije povrijeđen. Hot je rekao da se eksplozila dogodila jutros oko tri sata i da je uznemirila njegovu porodicu i komšiluk, javlja Anadolija.

"Čula se jaka eksplozija od naprave koja je bačena u blizini moje kuće. Nemam sumnju ko bi mogao da učini ovako nešto. Sve nas je uznemirilo i probudilo iz sna. Nekome je trabalo da drži takvo stanje nesigurnosti", izjavio je Hot dopisniku Andolu Agency (AA).

image
Salih Hot/anadolija

On je rekao da u ekspoziji nije pričinjena materijalna šteta i da se iza zida njegove kuće vidi krater od eksplozije.

Policija je izvršla uvijađaj, ali se još nije oglasila povodom ovog događaja.

image
/anadolija

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot, od januara ove godine, izabran je da rukovodi Strankom demokratske akcije Sandžaka (SDA) do isteka mandata lideru ove partije Sulejmanu Ugljaninu na mjestu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

image
/anadolija

Funkciju predsjednika Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) prije Hota obavljao je dugogodišnji predsjednik općine Tutin Šemsudin Kučević koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći 12. oktobra 2017.godine na putu Tutin-Novi Pazar.