loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
UNICEF pokrenuo internet platformu za Kosovo, Albaniju i Crnu Goru
još 25 min. čitanja
srijeda
16. Maj 2018.

UNICEF pokrenuo internet platformu za Kosovo, Albaniju i Crnu Goru

Internet platforma U-Izveštaj je besplatan on line instrument koji je otvoren za sve zaintresovane i koji omogućava mladima da razmene iskustava i mišljenja
UNICEF pokrenuo internet platformu za Kosovo, Albaniju i Crnu Goru
Kancelarija UNICEF-a na Kosovu pokrenula je internet platformu U-Izveštaj za Zapadni Balkan, za Kosovo, Albaniju i Crnu Goru/Anadolija

Kancelarija UNICEF-a na Kosovu pokrenula je internet platformu U-Izveštaj za Zapadni Balkan, za Kosovo, Albaniju i Crnu Goru, kao podregionalnu inicijativu, koja ima za cilj promovisanje i olakšavanje angažovanja mladih u svim oblastima života i u procesima donošenja odluka, javlja Anadolija.

Šef Misije UNICEF-a na Kosovu Brando Co izrazio je zadovoljstvo pokretanjem podregionalne platforme koja će omogućiti mladima iz Albanije, Crne Gore i sa Kosova da pokrenu pitanja koja su u njihovom interesu.

- Ovo je platforma koja će vam stvarno pomoći da pokrenete sva pitanja koja se odnose na vas mlade ljude, kako biste mogli da se uključite i utičete na različite političke programe, bez obzira da li se ta pitanja odnose na zdravstvo, obrazovanje i vaš glas u tim oblastima je jako bitan, kazao je Co.

Afshan Khan, direktorka za region, Evropu i Centralnu Aziju i specijalna koordinatorka za izbegličku krizu i migrante u Evropi, naglasila je da internet platforma U-Izveštaj već postoji u 42 zemlje i teritorije širom sveta, ali je ovo prva podregionalna platforma ove vrste za Zapadni Balkan. Ona je kazala da je reč o besplatnom on line instrumentu, koji je otvoren za sve zaintresovane i koji omogućava mladima da razmene iskustava i mišljenja.

image
Afshan Khan direktorka za region, Evropu i Centralnu Aziju i specijalna koordinatorka za izbegličku krizu i migrante u Evropi/Anadolija

- Počevši od danas, mladi Prištine, Tirane i Podgorice pridružiće se više od 5 miliona pratilaca U-Izveštaja u svetu. To je on line instrument koji je razvio UNICEF i koji pomaže u dobijanju povratnih informacija na teme koje vas mlade najviše interesuju ili zabrinjavaju, kazala je Khan.

Po njenim rečima, ova platforma je pokrenuta kako bi se korisno iskoristila činjenica da mladi sve više vremena provode na mobilnim telefonima i da vole da budu na društvenim mrežama.

Rexhep Hoti, zamenik mistra kulture, omladine i sporta Kosova, ocenio je da je U-Izveštaj UNICEF-a, koji njegovo Ministarstvo snažno podržava, dobra prilika za mlade da besplatno dobiju odgovore na pitanja koja ih zanimaju, a koja su od velikog značaja.

Tokom ceremonije pokretanja U-Izveštaja ostvarena je i direktna video veza sa U-reporterima iz Ukrajine, koji su pozdravili svoje mlade kolege sa Kosova.

image
Počevši od danas, mladi Prištine, Tirane i Podgorice pridružiće se više od 5 miliona pratilaca U-Izveštaja u svetu