loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
(VIDEO) Žestok okršaj na HRT-u: Bijesan ustao i pobacao papire
još 25 min. čitanja
utorak
15. Maj 2018.

(VIDEO) Žestok okršaj na HRT-u: Bijesan ustao i pobacao papire

Burno je bilo u centralnoj debatnoj emisiji HRT-a, Otvoreno, u kojoj su sagovornici bili predstavnici pozicije i opozicije, koji očigledno imaju oprečne stavove o celoj situaciji
(VIDEO) Žestok okršaj na HRT-u: Bijesan ustao i pobacao papire
/screenshot

Bura poslije ostavke potpredsjednice hrvatske vlade zbog šokantnih mailova koji pokazuju da je namerno prikrivala situaciju u Agrokoru, ne jenjava.

Poslije njene jučerašnje ostavke hrvatski mediji odmotavaju klupko veze između Dalićeve, ekspresno donesenog zakona Lex Agrokor i elektronske prepiske sa "suprotnom stranom".

Burno je bilo i u centralnoj debatnoj emisiji HRT-a, Otvoreno, u kojoj su sagovornici bili predstavnici pozicije i opozicije, koji očigledno imaju oprečne stavove o celoj situaciji.

Gosti HTV-ove emisije "Otvoreno" Željko Reiner (HDZ), Gordan Maras (SDP), Tomislav Panenić (Most) i Stjepan Čuraj (HNS), koji je bio u osječkom studiju, a razgovarali su o vrućoj temi - ostavci Martine Dalić.

U jednom momentu na pitanje voditelja da je li normalno da konsultant nedjeljno zaradi 250.000 kuna (3.400 eura), Željko Reiner iz vladajućeg HDZ-a je odgovorio kako ne zna, prenosi Jutarnji.hr.

"Teško mi je procijeniti koja je cijena konsultanata, možda je to niska cijena, ja to ne znam, ja sam ljekar", odgovorio je potpredsednik Sabora.

Pokušao je da istakne činjenicu da je Vlada krenula u spašavanje Agrokora u vrijeme kada su police dućana bile prazne, dobavljači prestali isporučivati robu, a finansijski dugovi se gomilali, te da su spašena radna mjesta. Gordan Maras (SDP) direktno ga je pitao hoće li HDZ pristati na izmjene zakona koji bi ponovno omogućio rad Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Reiner mu je odgovorio kako bi morao proučiti zakon.

Tomislava Panenića (Most) je razljutio njegov odgovor. Istakao je kako je poražavajuće da vladajući opozicione prijedloge samo stavljaju na dnevni red i uopšte ih ne uzimaju u obzir i ne doživljavaju ozbiljno.

Potom je ustao sa stolice, došao do Reinera, srušio na pod papir s njegovog stola i rekao: "Dajte da vidim papir s kojega čitate".