loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Region
Vučić u Novom Pazaru: Živelo srpsko-tursko prijateljstvo   
još 25 min. čitanja
srijeda
11. Oktobar 2017.

Vučić u Novom Pazaru: Živelo srpsko-tursko prijateljstvo   

Predsjednik Srbije Vučić je, u zajedničkom obraćanju građanima sa predsjednikom Erdoganom, danas u Novom Pazaru poručio da će Srbija ulagati sve više novca u dijelove zemlje koji nisu bogati kao Beograd  
Vučić u Novom Pazaru: Živelo srpsko-tursko prijateljstvo   
Vučić u Novom Pazaru: Živelo srpsko-tursko prijateljstvo/Anadolija

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, u zajedničkom obraćanju građanima sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, danas u Novom Pazaru poručio da će Srbija ulagati sve više novca u dijelove zemlje koji nisu bogati kao Beograd. 

Vučić je pred okupljenihm građanima rekao da će narednih mjeseci krenuti u izradu projektne dokumetacije za trasu Koridora 11 autoputa Požega-Boljare, koji prolazi preko Pešterske visoravni, a kako bi se ova regija spojila sa Beogradom, Sarajevom i Podgoricom. 

„Naš je posao da pravimo puteve, bolnice, škole i vrtiće. Nastavićemo da radimo, i za nas ne postoji ništa važnije od toga. Znam ja da ovde neću biti ni upola pozdravljen kao Recep Tayyip Erdogan, ali imam dovoljno hrabrosti i čiste savesti da izađem pred vas i da vam kažem da sam radio i radim sve najbolje što mogu u vašem interesu i interesu svakog građanina Srbije, bez obzira na veru i naciju, i tako ću i nastaviti“, rekao je Vučić izrazivši zahvalnost predsjedniku Erdoganu. 

image
Vučić u Novom Pazaru: Živelo srpsko-tursko prijateljstvo

On je naglasio da turski predsjednik Erdogan, kako je kazao, misli i želi da mnogo pomogne ovom kraju. 

„Živelo tursko-srpsko prijateljstvo, živela Srbije“, poručio je Vučić. 

On je predočio da je tokom današnjih sureta razgovarano i o važnim projektima za Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, ali i za Kraljevo, Rašku, Prijepolje i Novu Varoš. 

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji u okviru koje je danas posjetio Novi Pazar. 

Erdogana je u Novom Pazaru dočekalo više od 15 hiljada građana.

Erdogan i Vučić su nakon obraćanja građanima prošetali novopazarskim šetalištem i pozdravili se i razgovarali sa okupljenim građanima Novog Pazara, sandžačkih općina i pristiglih iz raznih dijelova Srbije, prenosi Anadolija.