loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
GSS upozorava građane: Na ušću Mošćanice u Miljacku prijeti veliki odron kamenja
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

GSS upozorava građane: Na ušću Mošćanice u Miljacku prijeti veliki odron kamenja

Svi koji se kreću i zadržavaju na tom dijelu to čine na ličnu odgovornost, a upozorenje ostaje na snazi do definitivne sanacije na pomenutom šetalištu/penjalištu
GSS upozorava građane: Na ušću Mošćanice u Miljacku prijeti veliki odron kamenja
/Gorska Služba Spašavanja - Sarajevo

Dolaskom proljeća krenula i alpinistička/penjačka sezona, te da veliki broj zaljubljenika u ovaj sport svakodnevno obilazi rejon sarajevske Darive, kao i šetalište Aleju ambasadora u općini Stari Grad - Sarajevo.

Svakodnevno ovom relacijom prolazi veliki broj djece sa roditeljima. Iz Gorska službe spašavanja žele skrenuti pažnju da na stijeni Orlovača, na ušću Mošćanice u Miljacku, prijeti veliki odron kamenja koji se može u svakom trenutku odlomiti i pasti na šetalište.

Odron koji prijeti predstavlja opasnost za penjače i zaljubljenike u penjanje, ali puno veća opasnost je za prolaznike, šetače, trkače, bicikliste, motoriste, posebno za porodice sa djecom, odnosno sve one koji po lijepom vremenu uživaju u ovom šetalištu.

U skladu sa ovim iz GSS-a upozoravaju sve koji se kreću i zadržavaju na tom dijelu da to čine na ličnu odgovornost te da upozorenje ostaje na snazi do definitivne sanacije na pomenutom šetalištu/penjalištu.

U toku prošle sezone ovo područje je bilo obilježeno, a prije dvije godine upozorili su na istu pojavu. U toku 2013. godine jedan dio je i očišćen od nestabilnih komada kamena.

image
U toku prošle sezone ovo područje je bilo obilježeno, a prije dvije godine upozorili su na istu pojavu/Gorska Služba Spašavanja - Sarajevo