loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Hadžibajrić uputio otvoreno pismo Vladi KS-a zbog lošeg prevoza
još 25 min. čitanja
četvrtak
5. Oktobar 2017.

Hadžibajrić uputio otvoreno pismo Vladi KS-a zbog lošeg prevoza

Građani Starog Grada prinuđeni su pješačiti na ogromnim udaljenostima, koristiti privatna vozila ili usluge taksi firmi
Hadžibajrić uputio otvoreno pismo Vladi KS-a zbog lošeg prevoza
Problem koji traje skoro 10 godina

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina danas su uputili otvoreno pismo Vladi KS-a, Ministarstvu saobraćaja KS-a i upravi preduzeće Gras zbog lošeg stanja gradskog prevoza u ovoj općini.

- Kao što vam je poznato u općini Stari Grad već godinama se ne odvija redovan gradski prevoz na linijama koje saobraćaju u padinskim dijelovima. Stanovnici starogradskih naselja Širokača, Komatin, Mahmutovac, Jarčedoli, Mošćanica, Vratnik, Hladivode i drugih niz godina ispaštaju zbog neispravnih vozila, nedostatka rezervnih dijelova, nesposobnosti uprave preduzeća, ali i svih ostalih nadležnih, da riješe ovaj problem. Građani Starog Grada prinuđeni su pješačiti na ogromnim udaljenostima, koristiti privatna vozila ili usluge taksi firmi da bi mogli na vrijeme stići na posao, u školu, fakultet..., navodi se u pismu.

Dalje se navodi da ne postoji realan razlog za nerješavanje ovog problema koji traje skoro 10 godina.

- Pitamo se zašto Vlada KS-a i uprava Gras nema razumijevanja za naše građane i zašto prema njima ima maćehinski odnos? Zašto Vlada KS-a tendenciozno zaobilazi problem gradskog saobraćaja u Starom Gradu gdje, prema evidenciji CIPS-a, živi 57.000 stanovnika od čega većinski dio u padinskim krajevima, stoji u pismu.

U pismu se ističe da je Općina Stari Grad i dalje spremna kupiti kombi vozila za prevoz građana, ali i da u tome nailazi na brojne prepreke i pozvali su nadležne još jednom da dobrobit građana stave na prvo mjesto i da zajedno riješe ovaj problem.