loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Konaković: S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera već i mnogo više od toga
još 25 min. čitanja
utorak
13. Februar 2018.

Konaković: S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera već i mnogo više od toga

Vidjećete kako zastave vezu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vezu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugim osjećaju. Taj nam je njihov interes neprijatelj, napisao je premijer
Konaković: S merakom ću žrtvovati ne samo poziciju premijera već i mnogo više od toga
/Senad Gubelić

Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković koji je nedavno napustio SDA i od koga je KO SDA tražio da napusti i funkciju premijera, na svom Facebook profilu napisao je kako će sa merakom žrtvovati ne samo poziciju premijera, već i "političku karijeru a i mnogo više od toga ako zatreba."

On je u svom statusu istakao i to kako mu najviše smeta što ljudi sa kojima je proveo godine u politici, tako misle o njemu.

- Ne mislim na ove laži da sam mason. Ne mislim na sve ove izmišljotine plasirane kroz portale koji su do jučer dobijali naloge da o meni lijepo pišu, oni pišu kako im se kaže. Mislim na ove njihove ponude koje sam imao, da budem nosilac lista, da kao relativno mlad političar iskoristim priliku, ostanem u stranci i budem jedan od njenih lidera. Da budem karijerista, napisao je Konaković.

Još gore mu je, kako on ističe, to što misle da će medijski pritisak promijeniti njegov stav i da je tome podložan.

- Analiziram svoje postupke i razmišljam šta sam to loše uradio pa oni mogu misliti da će ponudama i pritiscima promijeniti stav mojih prijatelja i mene? Ova će priča izvući na čistac ako Bog da sve ove koji su uvezani u hobotnicu zbog koje stanje u društvu nije ni izbliza onako kako bi trebalo biti. Izvući će tu nepravdu na čistac. Vidjećete kako zastave vezu oni koji se lažno svađaju u javnosti, vezu zastave radi interesa koji su jači čak i od njihove mržnje koju jedni prema drugim osjećaju. Taj nam je njihov interes neprijatelj, napisao je Konaković na svom profilu.