loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Lions Klub Centar Sarajevo u novoj humanoj misiji: Pomoć za djecu oboljelu od raka
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

Lions Klub Centar Sarajevo u novoj humanoj misiji: Pomoć za djecu oboljelu od raka

Prihod ostvaren od donacija, te prodaje vina i slika, biće utrošen u akviziciju opreme i formiranje Mobilnog tima Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u BiH, pojasnio je Kubat
Lions Klub Centar Sarajevo u novoj humanoj misiji: Pomoć za djecu oboljelu od raka
Lions Klub Centar i Prvi ženski lions klub djeluju već 15 godina

Lions Klub Centar Sarajevo je organizirao humanitarnu donatorsku večer za pomoć djeci oboljeloj od raka. Ovom događaju je prisustvovalo oko 60 gostiju, a održana je i aukcija vina, te aukcija slika doniranih Udruženju od strane akademskih slikara.

- Prihod ostvaren od donacija, te prodaje vina i slika, biće utrošen u akviziciju opreme i formiranje Mobilnog tima Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u BiH, koji će pružati psihosocijalne usluge djeci oboljeloj od raka i njiihovim porodicama na teritoriji FBiH. Mobilni tim će također služiti kao spona između Udruženja i jedinica lokalne samouprave, rekao je Fikret Kubat, predsjednik Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u BiH.

image
Lions Fondacija centrala LCIF-a u Chicagu će duplirati sredstva

Lions Klub Centar i Prvi ženski lions klub djeluju već 15 godina pod sloganom “Mi pomažemo”, kao integralni članovi Lions Clubs International (LCI), najveće svjetske servisne organizacije, koja broji preko 1.400.000 članova u preko 200 zemalja svijeta. Projekat mobilnog tima će podržati i Lions Fondacija centrala LCIF-a u Chicagu, koji će duplirati sredstva prikupljena od strane Lions Kluba Centar Sarajevo.

- LCIF je sa Childhood Cancer International (CCI) potpisao Ugovor o saradnji na polju raka kod djece, te se nadamo da je ova inicijativa nastavak još uspješnije saradnje sa Lionsima. Lionsi BiH su u poslijeratnom periodu u BiH uložili preko 12 miliona KM pomoći, naglasio je Kubat.