loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Nagrađeno 106 najboljih učenika: Trud i rad se uvijek isplate
još 25 min. čitanja
utorak
12. Septembar 2017.

Nagrađeno 106 najboljih učenika: Trud i rad se uvijek isplate

Ministar obrazovanja KS-a Elvir Kazazović uručio je učenicima prigodan poklon-izabrana djela Meše Selimovića 
Nagrađeno 106 najboljih učenika: Trud i rad se uvijek isplate
Didier Torchr/, /Didier Torchr

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS-a Elvir Kazazović uručio je danas poklone učenicama iz svake škole u KS-u koji su se nastavnim i vannastavnim aktivnostima, u realizaciji projekata, te promociji škole isticali svojim zalaganjem. Priznanja za trud i rad dobilo je 106 učenika i to 70 iz osnovnih i 36 iz srednjih škola. Hana Smajić učenica je OŠ "Hasan Kikić", kao i Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić". Nagrađen je kao najbolja učenica muzičke škole.

- Jako volim da sviram violinu, a u osnovnoj školi omiljeni mi je predmet matematika. Nagrada mi puno znači i daje mi podstrek da nastavim raditi i nizati uspjehe kao i do sada, rekla je Smajić.

I Hana Šišić iz OŠ "Porodice ef. Ramić" istaknula se kao izvrsna sportašica i odlična učenica.

- Devet i po godina treniram gimnastiku. Jako puno truda ulažem u svoje obrazovanje i sport i to je ovim priznanjem i prepoznato. Zbog toga sam sretna, jer znam da moj rad nije uzaludan, kazala je Šišić.

Ministar Elvir Kazazović smatra da će ova priznanja biti dodatni motiv učenicima da nastave biti i dalje dobri u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

- Ova manifestacija će preći u tradiciju i umjesto dosadašnjeg izbora učenika generacije koji je pokazao niz slabosti mi smo se opredijelili za ovu varijantu, jer na taj način želimo da pokažemo svima onima koji su bili najbolji i najkvalitetniji u protekloj školskoj godini da smo mi to prepoznali i vrednovali, naveo je Kazazović koji je učenicima uručio izabrana djela Meše Selimovića koja će im koristiti za njihovo dalje obrazovanje.