loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Obilježena godišnjica stradanja građana u Velešićima
još 25 min. čitanja
srijeda
16. Maj 2018.

Obilježena godišnjica stradanja građana u Velešićima

Prije 26 godina ubijeni su Amar Bibić i njegova majka Biba, Damir Mekić i njegova majka Munira, te Dišija Bibić i Fehma Bibić
Obilježena godišnjica stradanja građana u Velešićima
Cvijeće se položile brojne delegacije

U Ulici Velešići 80, danas je obilježena godišnjica stradanja šest članova porodice Bibić-Mekić, od kojih je bilo dvoje djece.

Cvijeće na mjesto pogibije šest članova porodice Bibić-Mekić, položila je delegacija Općine Novo Sarajevo predvođena načelnikom Nedžadom Koldžom i predsjedavajućom OV-a Novo Sarajevo Anom Baltić, zajedno sa predstavnicima Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, te porodicama ubijenih i građanima. Cvijeće su položili i učenici OŠ Velešićki heroji.

Prije 26 godina ubijeni su Amar Bibić i njegova majka Biba, Damir Mekić i njegova majka Munira, te Dišija Bibić i Fehma Bibić.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. Fikret Grabovica kazao je da je na današnji dan 1992. počinjen stravičan zločin.

- To je bilo poslije naredbe zločinca Ratka Mladića da se "tuku Velušići" jer tamo, kako je on rekao, nema sprskog življa. Time je potvrdio da je sve to bio fašizam u najvećem obliku, kazao je Grabovica.