loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Općina Centar pomaže srednjoškolcima da odu na ekskurziju
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
16. April 2018.

Općina Centar pomaže srednjoškolcima da odu na ekskurziju

Općina Centar će u roku od sedam dana uplatiti 2.000 KM, a Srednja zubotehnička škola ima obavezu da organizuje dolazak svojih učenika na ekološku akciju čišćenja i uređenja okoliša povodom Dana planete Zemlje
Općina Centar pomaže srednjoškolcima da odu na ekskurziju
Potpisan protokol

U Općini Centar danas je potpisan protokol između predstavnika ove Općine i direktorice Srednje zubotehničke škole Elvire Jašarbašić. Potpisanim dokumentom se Općina Centar obavezuje da će u roku od sedam dana uplatiti 2.000 KM, a koji će biti iskorišten za ekskurziju. Škola sa druge strane ima obavezu da organizuje dolazak svojih učenika na ekološku akciju čišćenja i uređenja okoliša koju organizuje Služba civilne zaštite Općine Centar povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje.

Načelnik Nedžad Ajnadžić kazao je da je zadovoljan rezultatima koje su srednjoškolci pokazali tokom akcije pod nazivom Ekskurzija 2017. i da je stoga odlučio nastaviti ovaj projekat gdje će osim Srednje zubotehničke škole biti uključene još neke srednjoškolske ustanove.

- Također smo zainteresovani da provedemo do kraja projekat izgradnje fiskulturne sale u vašoj školi, koju će također koristiti i studenti Medicinskog fakulteta. U projekat smo spremni ući u saradnji sa kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih, objasnio je Ajnadžić.

Direktorica Jašarbašić se zahvalila načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću koji drugu godinu zaredom izdvajaju sredstva za odlazak učenika ove škole na ekskurziju.

- Za ovogodišnju ekskurziju do sada imamo prijavljeno oko 95 učenika trećih razreda. Od ovog broja imamo sedam odličnih učenika koji nemaju finansijskih mogućnosti za odlazak na ekskurziju. Ove godine su djeca odlučila da se na razne načine uključe u prikupljanje novca za svoje vršnjake poput organizovanja školskih bazara. Određenim institucijama smo poslali molbe za donaciju od kojih nam se prva odazvala Općina Centar. Prošle godine smo donirani novac Općine iskoristili za kupovinu karata za ulaz u muzej u mjestu Figeres kod Barcelone, tako da su sva djeca znala da im je ovaj fakultativni izlet platila Općina Centar, kazala je Jašarbašić.