loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Otvoren Sarajevo Holiday Market: Praznično ruho u centru Sarajeva
još 25 min. čitanja
srijeda
6. Decembar 2017.

Otvoren Sarajevo Holiday Market: Praznično ruho u centru Sarajeva

Posebna atrakcija će biti poniji koje će najmlađi moći i jahati, a tu je i ledena ploha koja će se moći koristiti i nakon marketa, sve do februara
Otvoren Sarajevo Holiday Market: Praznično ruho u centru Sarajeva
Didier Torche/,

U parku Hastahana, odnosno kako se pod novim imenom sada zove Trg Nijaza Durakovića, svečano je otvoreno sedmo izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa. U sivoj, hladnoj i smogom okovanoj sarajevskoj noći, u kojoj su se tek neki odvažili izaći vani i posjetiti ono što bi trebalo biti centar dešavanja tokom nadolazećih praznika, market su otvorili načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

image
Didier Torche/

- Meni je izuzetno drago što i ove godine podržavamo ovaj projekat, a posebnu pažnju smo posvetili ledenoj plohi u kojoj će najmlađi ali i njihovi roditelji moći uživati tokom cijelog trajanja marketa. Ali to nije sve - općina će obezbijediti besplatne termine klizanja i nakon što market bude završen, pa sve do 10. februara. Nadamo se da će svi građani Sarajeva uživati u ledenoj plohi na kojoj ćemo organizovati i takmičenje najbolje klizačice i najboljeg klizača, naglasio je Ajnadžić i iskoristio momenat da gradonačelniku Sarajeva čestita rođendan. Voditeljica je brzo iskoristila priliku te je upitala slavljenika da li će častiti sve prisutne tortom, na što je on potvrdno odgovorio, ali je tu mogućnost brzo zatvorila petljanjem u izbor novog čelnika Gradske uprave. Sve je bilo okrenuto na šalu, ali Skaka je ipak sasvim ozbiljno poručio da se nada da će i Holiday Market pomoći da Sarajevo uistinu bude centar regije kada su u pitanju novogodišnji praznici.

image
Didier Torche/

- Ovo mjesto će u narednih 40 dana biti najinteresantnije mjesto u Sarajevu, kako za naše građane, tako i za posjetioce iz drugih sredina. Kao što znate, mi za Novu godinu pripremamo poseban program koji će trajati tri dana a ovo mjesto će biti odlučna dopuna tim aktivnostima. Iskreno se nadam da će ova manifestacija narednih godina još više rasti i da ćemo je proširiti i na druge dijelove Sarajeva, kazao je Skaka.

image
Didier Torche/

Manifestacija će i ove godine ponuditi bogat sadržaj koji ima cilj upotpuniti prazničnu sezonu i načiniti zimsku bajku u središtu glavnoga grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje Sarajeva. Ove godine novitet je i mali boks sa ponijima, te obogaćeni luna-park. Domaći proizvođači opet imaju svoje posebne štandove, a tu je i poseban pub u kojem se posjetioci mogu osvježiti i okrijepiti. Naravno, neizbježna je i posebno okićena jelka koja je, ruku na srce, mogla izgledati i svečanije, a čiji lampioni su uz odbrojavanje upaljeni upravo sinoć.