loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
(FOTO) Samo za hrabre: Spoj nabrzaka Sarajki i Sarajlija
još 25 min. čitanja
srijeda
14. Februar 2018.

(FOTO) Samo za hrabre: Spoj nabrzaka Sarajki i Sarajlija

Prvi speed date koji je večeras u Sarajevu organizovao Alta Shopping Centar za cilj ima upoznavanje samaca i rađanje novih ljubavi
(FOTO) Samo za hrabre: Spoj nabrzaka Sarajki i Sarajlija
Neki su se u Alti odmorili od ispita i posla/Amer KajmoviĆ

Svim učesnicima su podijeljeni bedževi s brojevima i svakih 10 minuta su se mijenjali partneri za stolom

Nedostatak slobodnog vremena, neugodna iskustva u vezama, potraga za svojom srodnom dušom ili čista zabava, samo su neki od razloga zbog kojih su se večeras okupile hrabre Sarajke i Sarajlije na organizovanom spoju nabrzaka ili speed dateu. U svijetu je ovo sve popularniji način upoznavanja, a dobar povod da okušaju svoju sreću u ljubavi je i praznik zaljubljenih - Valentinovo.

image
Vladala je romantična atmosfera/Amer KajmoviĆ

To je ta noć

Faris Dizdar, jedan od učesnika večerašnjeg događaja, kazao nam je da misli da je ovo baš njegova noć.

- Davno mi je prijateljica rekla da je ljubav jedan od najdubljih emocionalnih potreba čovjeka. Tad sam pronašao i smisao života. Ta ista prijateljica me je obavijestila da će biti event u Alti i da će se skupiti mladi ljudi, te da ću imati priliku da upoznam svoju srodnu dušu. Možda će to baš biti ova noć. Ne zato što je 14. februar, već zato što sam imao dubok osjećaj da će biti to ta noć, kaže nam Dizdar vidno raspoložen da uplovi u ljubavne vode.

image
Faris Dizdar "na zadatku"/Amer KajmoviĆ

Nasuprot njemu sjedila je jedna dama koja stidljivo kaže da se prijavila tek onako.

- Bila je ovo naporna sedmica. Čitavu sedmicu sam spremala ispite. Ovo je zato dobar način da se zabavim i zaboravim na sve, priča nam.

Njena prijateljica dodaje da je došla rekreativno, ali i da želi da upozna još nekoliko muškaraca kako bi uvidjela kakve joj sve prilike život nudi.

- Ali, ipak se vodim time da nikad ne očekujem previše, pa šta god da se desi, kaže oprezno ova učesnica.

image
Sve je bilo u znaku Valentinova/Amer KajmoviĆ

Za one koji nisu imali hrabrosti dogovoriti idući sastanak s osobom koja im se svidjela omogućeno je korištenje stidljivog kutka, odnosno mjesta gdje su mogli da predaju organizatorima lične podatke i broj osobe koja im se svidjela.

Zabava je super

Na speed dateu su se okušali i bh. influenceri Teisa Asiet i Selver Fajković, koji su na kraju rekli: "Zabava je bila super, a da li smo i dalje single, to nećemo otkriti".

image
/Amer KajmoviĆ

Koliko ljubavi će se izroditi zahvaljujući ovom speed dateu, niko ne može reći. Ipak, s obzirom na zavidan broj onih koji su sudjelovali, jasno je da Sarajevu treba više ovakvih događaja.

image
/Amer KajmoviĆ
image
speed date alta/Amer KajmoviĆ
image
/Amer KajmoviĆ
image
/Amer Kajmović
image
speed date alta/Amer KajmoviĆ