loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Sarajevske srednje škole mogu primiti još 215 učenika
još 25 min. čitanja
petak
14. Juli 2017.

Sarajevske srednje škole mogu primiti još 215 učenika

Pročitajte u kojim školama je ostalo mjesta i koliko po smjerovima
Sarajevske srednje škole mogu primiti još 215 učenika
Oni koji se sada nisu upisali u školu to mogu učiniti u augustu

Drugi upisni rok u srednje škole u KS-u završen je jučer, a sinoć su bili poznati konačni rezultati upisa. Usljed velikog zahtjeva roditelja, zadnjeg dana bio je omogućen ponovni odabir škola za učenike koji su željeli promijeniti izbor škole, odnosno smjera za upis u srednju školu.

Škole i slobodna mjesta

 

Promjena izbora škole odnosila se samo na učenike koji konkurišu u drugom konkursnom roku.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a u petak je objavilo u kojim školama je ostalo mjesta i koliko po smjerovima.

Naime, broj slobodnih mjesta u srednjim školama nakon konkursnih rokova je  215, od čega u Četvrtoj gimnaziji 12, Peta gimnazija sedam, Gimnazija Dobrinja 12, Srednja škola primijenjenih umjetnosti tri, Srednja škola metalskih zanimanja 29, Željeznički školski centar 34, Srednja škola za okoliš i drvni dizajn 16, Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn 52, Srednjoškolski centar Vogošća devet, Srednjoškolski centar Hadžići 38, Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš tri, a Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje - Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu i Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju sedam.

- Upis u prvi razred u školskoj 2017./2018. godini u naknadnom drugom konkursnom roku u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljvanje, Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu i Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju neće se vršiti putem online sistema, rečeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Informacije

Učenici koji su zainteresirani za upis u navedene srednje škole, potrebno je da se o načinu upisa informiraju direktno u navedenim školama, ali u avgustu. 

Učenici koji su primljeni u drugom upisnom roku mogu otići u škole i predati dokumentaciju koja je navedena u konkursu.