loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Školski pribor za učenike slabijeg imovinskog stanja
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

Školski pribor za učenike slabijeg imovinskog stanja

Dio donacije uručen je djeci iz Kolektivnog centra u Hrasnici, dok će ostatak biti podijeljen narednih dana u saradnji sa JU Kantonalni centar za socijalni rad
Školski pribor za učenike slabijeg imovinskog stanja
Vrijedna donacija za učenike

Predsjednik Humanitarne organizacije "Ahmadiyya Muslim Jamaaat" Muzafeezur Rahmana uručio je danas predstavnicima Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS-a 30 kompleta školskog pribora za đake slabijeg imovinskog stanja.

Dio ove donacije uručen je djeci iz Kolektivnog centra u Hrasnici, dok će ostatak biti podijeljen narednih dana u saradnji sa JU Kantonalni centar za socijalni rad.

Kako je istakao Rahmana, pribor je namijenjen učenicima osnovnih škola koji potiču iz višečlanih, socijalno ugroženih porodica. Kazao je da je misija ove organizacije pružanje pomoći ovoj kategoriji društva u BiH, a posebno djeci, te da slične humanitarne aktivnosti trenutno provode u saradnji sa nekoliko sarajevskih osnovnih škola.

Uposlenici Ministarstva zahvalili su na donaciji kao i na ostalim projektima koje ova organizacija provodi s ciljem pomoći socijalno ugroženim porodicama u KS-u.