loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Stigla pomoć Vodovodu i kanalizacijama: Devet novih ekipa za otklanjanje kvarova
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

Stigla pomoć Vodovodu i kanalizacijama: Devet novih ekipa za otklanjanje kvarova

Uz pomoć kolega iz drugih komunalnih preduzeća oformljene su ekipe koje će raditi na otklanjanju kvarova i rekonstrukciji vodovodne mreže
Stigla pomoć Vodovodu i kanalizacijama: Devet novih ekipa za otklanjanje kvarova
/arhiva

Preduzeće Vodovod i kanalizacija, postupajući prema mjerama koje je usvojila Vlada Kantona Sarajevo, dobilo je pomoć drugih komunalnih preduzeća, ustupljeni su  im radnici, oprema ili mehanizacija.

U saopćenju navode da su od preduzeća "Komunalac Hadžići" dobili bager, od preduzeća "Rad" bager i poluteretni kamion, od "Parka" bager, a od "Pokopa" poluteretni kamion i 15 radnika. Od  "Toplana" ViK je dobio poluteretni kamion, od  "Tržnica" svu raspoloživu mehanizaciju, a  "Sarajevogas" se svojim punim kapacitetom u tehničkom i operativnom smislu stavio na raspolaganju ViK-u, prenosi Fena. 

Uz pomoć kolega iz drugih komunalnih preduzeća oformljene su ekipe koje će raditi na otklanjanju kvarova i rekonstrukciji vodovodne mreže.

Aktivnosti koje će od sutra provoditi su: rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina, priključenje na mrežu u naselju Bistirik, rekonstrukcija i priključci veza u ulicama Logavina i Karpuzova.

Prema analizi zone sa trenutno najvećim brojem kvarova su Kobilja glava (naselja Pofalići, Velešići, Koševsko brdo, Ciglane i dio Vogošće), zatim zona Mojmilo-Hrasno i Dobrinja (naselja Grbavica, Dobrinja, Alipašino polje, Trg heroja, dio Pofalića, Otoka, Čengić vila), kao i zona rezervoara Igman (naselja Sokolović kolonija, Butmir, Ilidža, Stup).

Prioritetna zona u kojoj će se otklanjati kvarovi je Kobilja glava i to ulice Hasana Bibera i Isaka Samokovlije. U toku dana doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju naselja i ulica Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije, saopćeno je iz ViK-a.