loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Studentski domovi Nedžarići i Bjelave bit će među najmodernijima
još 25 min. čitanja
petak
12. Januar 2018.

Studentski domovi Nedžarići i Bjelave bit će među najmodernijima

Za studente je oformljena ambulanta porodične medicine i stomatološka ambulanta u kojoj je liječenje besplatno
Studentski domovi Nedžarići i Bjelave bit će među najmodernijima
/

Uprava Studentskog centra Sarajevo predstavila je danas nove sadržaje u studentskim domovima Bjelave i Nedžarići, koji znatno unapređuju studentski standard. Direktor Tarik Curić rekao je kako je aktuelna uprava osigurala studentima sve ono što su tražili u prethodnih petnaest godina. Naveo je da je za studente na Bjelavama i u Nedžarićima, između ostalog, oformljena ambulanta porodične medicine i stomatološka ambulanta u kojoj je liječenje besplatno.

- Želimo studentima omogućiti da žive u studentskim naseljima, a da iz njih ne moraju izaći. Napravit ćemo najmodernije studentske domove, riješit ćemo dugovanja i ova institucija će naredne godine biti jedno veliko gradilište, rekao je on i dodao kako će sve zgrade u sklopu Studentskog centra Bjelave biti poput drugog paviljona u kojem većina studenata želi boraviti.

Ministrica zdravstva KS-a Zilha Ademaj naglasila je da se u protekloj godini intenzivno radilo na poboljšanju prava studenata.

- Moja želja je bila da studenti dobiju zdravstvenu zaštitu, naročito oni iz drugih kantona. Odlučili smo da organiziramo po jednu ambulantu, koje će imati ambulante porodične medicine u dvije smjene, kao i stomatološke ordinacije. Međutim, to ne znači da studenti nemaju pravo da se prijave i u neku drugu ambulantu porodične medicine na području KS-a ukoliko im to zbog mjesta stanovanja više odgovara, rekla je Ademaj.