loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Treća Policijska uprava dobila 30 radio stanica
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

Treća Policijska uprava dobila 30 radio stanica

U proteklih deset godina na opremanje ove specijalne jedinice, izdvojili smo više od 600.000 KM, rekao je Koldžo
Treća Policijska uprava dobila 30 radio stanica
Vrijednost opreme je oko 40.000 KM

U prostorijama Treće Policijske uprave Novo Sarajevo, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je uručio 30 radio stanica za potrebe Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu organizovane u ovoj upravi. Primopredaji opreme prisustvovali su policijski komesar KS-a Mevludin Halilović i načelnik Treće Policijske uprave Mustafa Bešić sa saradnicima.

Koldžo je istakao kako se radi o nastavku opremanja Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu koja djeluje u okviru Štaba civilne zaštite, ovaj put najsavremenijim digitalnim radio-komunikacijskim sistemima, a sve u cilju povećanja imovinske i lične sigurnosti građana.

- U proteklih deset godina na opremanje ove specijalne jedinice, izdvojili smo više od 600.000 KM, a samo prošle godine nabavljena su dva terenska vozila marke Suzuki Vitara i 20 kompleta specijalnih uniformi, istakao je načelnik Koldžo. Dodao je da će se ove godine realizovati četvrta i peta faza radova na postavljanju video nadzora na javnim površinama na području općine, u vrijednosti oko 100.000 KM.

Ručne radio stanice sa pratećom opremom namijenjene su, između ostalog i za korištenje u hitnim intervencijama prilikom nastanka prirodnih i drugih nesreća, kao i u redovnim aktivnostima Treće PU Novo Sarajevo. Vrijednost opreme je oko 40.000 KM.

Policijski komesar Halilović rekao je da će ova donacija Općine poboljšati operativnost policijskih snaga na terenu u cilju poboljšanja sigurnosti građana i materijalnih dobara kako u Općini Novo Sarajevo, tako i KS-u.