loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
U Velešićima otiče pitka voda više od mjesec dana, ViK ne zna da popravi kvar
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

U Velešićima otiče pitka voda više od mjesec dana, ViK ne zna da popravi kvar

Stanare najviše ljuti to što se radnici KJKP Vodovod i kanalizacija previše i ne trude da pronađu kvar
U Velešićima otiče pitka voda više od mjesec dana, ViK ne zna da popravi kvar
Prvi put kada su došli, radnici su raskopali dio ulice više zgrade ali ništa nisu pronašli, samo suhu cijev, kažu stanari/Didier Torche

Već više od mjesec ispred zgrade u Ulici Isaka Samokovlije br. 21 u Velešićima otiče pitka voda, a radnici KJKP Vodovod i kanalizacija nikako da pronađu kvar i zaustave njeno nekontrolisano curenje. Kako nam je kazao jedan od stanara ove zgrade, u ovih mjesec dana ekipe ViK-a dolazile su nekoliko puta da saniraju kvar, ali bezuspješno. Stanare najviše ljuti to što se radnici i previše ne trude da pronađu kvar.

image
Velesici curi voda/

- Prvi put kada su došli, radnici su raskopali dio ulice više zgrade ali ništa nisu pronašli, samo suhu cijev. Ništa više nisu poduzimali. Dolazili su još nekoliko puta, sa aparatom vršili mjerenja i ispitivanja, ali opet ništa nisu riješili. Bili su i jutros, kada sam mislio da će se pojaviti sa bagerom i prokopati zemlju pored zgrade da vide gdje je cijev mogla pući, međutim samo su se prošetali i otišli. Izgleda da ne znaju ili neće da pronađu kvar, ne znam šta bih drugo pomislio, ispričao nam je ovaj stanar.

Apsurdno je, tvrdi on, da dok u gradu traju i noćne i dnevne redukcije vode, pored njihove zgrade teče potok pitke vode.

- I kod nas su česte redukcije. Kada nam zavrnu vodu i potok prestane teći, ističe on i dodaje da stanari strahuju da tolika količine vode na ugrozi njihovu zgradu.

image
/Didier Torche