loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Vlada traži od NO KJP ZOI ‘84 vraćanje cijena ski-karata na prošlogodišnji nivo
još 25 min. čitanja
utorak
14. Novembar 2017.

Vlada traži od NO KJP ZOI ‘84 vraćanje cijena ski-karata na prošlogodišnji nivo

Formiran je i poseban tim koji u roku od sedam dana zajedno sa menadžmentom preduzeća treba napravi dodatne konsultacije u cilju pronalaska rješenja
Vlada traži od NO KJP ZOI ‘84 vraćanje cijena ski-karata na prošlogodišnji nivo
/

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjem nastavku vanredne sjednice uputila zahtjev Nadzornom odboru KJP ZOI '84 da hitno vrati cjenovnik ski-karata na prošlogodišnji nivo, uključujući i prodaju predsezonskih karata. Kada bude provodio ovaj zaključak, NO mora voditi računa i uvažiti Vladinu argumentaciju koja se odnosi na činjenicu da je u nacrtu budžeta KS-a za narednu godinu planirala sredstva namijenjena za podršku funkcionisanja ovog preduzeća koja bi pokrila eventualne gubitke nastale stvaranjem novih troškova pri korištenju novoizgrađenog vertikalnog transporta i sistema vještačkog zasnježavanja. Vlada KS-a je svojim drugim zaključkom formirala poseban tim u sastavu premijer Elmedin Konaković, te ministri Mario Nenadić, Muharem Šabić, Jasmin Halebić, Mirvad Kurić i Mujo Fišo i zadužila ga da u roku od sedam dana zajedno sa menadžmentom ovog preduzeća napravi dodatne konsultacije u cilju pronalaska rješenja za moguće smanjenje cijena ski-karata za posebne kategorije budućih korisnika usluga skijaških centara Bjelašnica i Igman. Među ovim kategorijama, između ostalih, misli se na najmlađe i najstarije skijaše, sportiste, kao i one slabijeg materijalnog stanja. O svemu ovome pomenuti tim dužan je izvijestiti Vladu KS-a.

Ovi zaključci proizašli su nakon današnje zajedničke analize članova Vlade KS-a i dopredsjednika NO Hamze Ajanovića te direktora ovog kantonalnog preduzeća Midhata Hubijara o formiranju cjenovnika ski-karata.