loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Sarajevo
Zatvoreno klizalište u parku Hastahana
još 25 min. čitanja
utorak
13. Februar 2018.

Zatvoreno klizalište u parku Hastahana

Pored Hastahane, planiramo otvoriti klizališta u parku kod Druge gimnazije, na trgu ispred BBI Centra i na lokaciji platoa Skenderije, rekao je Ajnadžić
Zatvoreno klizalište u parku Hastahana
Klizalište je posjetilo oko 30.000 građana

Započeli su radovi na demontaži ledene plohe od 400 kvadratnih metara u parku Hastahana, odnosno parku Prof. dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru. Ledena ploha je zahvaljujući novim tehnologijama pravljenja leda bila u funkciji i kada su temperature dosezale do 15 stepeni Celzijusa.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar od 20.000 KM od 1. januara pa do zatvaranja na klizalištu su bili obezbijeđeni besplatni termini klizanja za sve građane. Također, Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar, u saradnji sa direktorima osnovnih škola rezervisala je termine za klizanje učenika iz 11 osnovnih škola iz Centra. Klizalište je posjetilo gotovo 30.000 građana. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je najavio da će naredne zime biti više lokacija za besplatno klizanje.

- Pored Hastahane, planiramo otvoriti klizališta u parku kod Druge gimnazije, na trgu ispred BBI Centra i na lokaciji platoa Skenderije. Naš cilj je da kvalitetom ponude i dobrom organizacijom naš grad približimo adventima u Beču i Zagrebu, najavio je Ajnadžić.