loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Košarka
Džanan Musa i Luka Dončić od sljedeće sezone u istom klubu?
još 25 min. čitanja
utorak
14. Novembar 2017.

Džanan Musa i Luka Dončić od sljedeće sezone u istom klubu?

Sport Illustrated je odlučio da napravi projekciju drafta 2018. godine na kojem bi svoje ime trebao naći najtalentovaniji bh. košarkaš Džanan Musa koji trenutno nastupa za Cedevitu. 
Džanan Musa i Luka Dončić od sljedeće sezone u istom klubu?

Musa bi prema pomenutom izvoru trebao biti odabran kao 16. izbor i to od strane Atlanta Hawksa koji bi sa drugog mjesta mogli birati čudo od djeteta, Luku Dončića iz Reala, pa bi tako dva najtalentovanija Evropljanina mogli igrati u istom klubu sljedeće sezone.

''Musa je dominirao za reprezentaciju BiH na omladinskim takmičenjima i posjeduje nevjerovatan košgeterski instinkt. Tek mu je 18 godina, a igra drugu sezonu u ABA ligi. Najvjerovatnije biće izabran na 16. mjestu, a sa svojim odličnim predsipozicijama očekuje se da bude dugotrajno rješenje za Atlantu'', stoji u analizi Sports Illustrateda.

Također, sa njima dvojicom bi u Atlanti trebao igrati i Rodions Kurucs, kojeg bi prema analizi pomenutog izvora Hawksi trebali birati kao 29. picka na draftu.

Inače, kao prvi pick bi trebao biti izabran Marvin Bagley od strane Dallasa, a u top pet su još DeAndre Ayton (Chicago), Michael Porter Jr. (Sacramento), te Mohamed Bamba (Phoenix).