loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Košarka
KS BiH potvrdio: Renfroe suspendovan zbog kršenja discipline!
još 25 min. čitanja
nedjelja
13. Avgust 2017.

KS BiH potvrdio: Renfroe suspendovan zbog kršenja discipline!

Košarkaški savez BiH objavio je danas saopćenje u kojem se navodi da će Alex Renfroe biti suspendovan iz svih narednih aktivnosti reprezentacije zbog neadekvatnog ponašanja.
KS BiH potvrdio: Renfroe suspendovan zbog kršenja discipline!
Alex Renfroe/Ks Bih

Saopćenje prenosimo u potpunosti.

KS BiH obavještava javnost da je zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom stručnog štaba iz reprezentacije odrstranjen 31-godišnji Amerikanac sa bh. pasošem, Alex Renfroe, pa je izvjesno da neće putovati sa ekipom u Slovačku i Armeniju.

Njegovo mjesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić.

Ova epizoda ne znači da će bh. reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva susreta protiv Slovačke, a naročito protiv Armenije, ekipa boriti do posljednjeg daha kako bi ostvarila željeni cilj.

Ovaj potez najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, da za nju mogu igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju za Bosnu i Hercegovinu, da poštuju timsku disciplinu i da u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi.