loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Adžem: Najlakša utakmica za mene kao trenera
još 25 min. čitanja
petak
24. Novembar 2017.

Adžem: Najlakša utakmica za mene kao trenera

U nedjelju u 113. gradskom derbiju snage će odmjeriti FK Željezničar i FK Sarajevo, a tim povodom danas je organizovana pres konferencija u Plavom salonu stadiona Grbavica. 
Adžem: Najlakša utakmica za mene kao trenera
Admir Adžem 

Trener Želje Admir Adžem očekuje tešku utakmicu u koju Plavi ulaze u veoma dobrom raspoloženju.

- Bliži nam se još jedan u nizu gradski derbi. Jako bitna utakmica, a u tu utakmicu ulazimo u dobrom raspoloženju. Dobra vijest za nas je da su svi igrači zdravi, nemamo suspendovanih igrača, konkurencija je velika za prvih jedanaest, rekao je Adžem i dodao:

- Poznajemo se, nema tu nekih nepoznanica, bitno je ući hladne glave sa puno želje i puno borbe. Najlakša utakmica za mene kao trenera jer neće biti potrebno posebno motivisati igrače, dovoljna im je činjenica da je gradski derbi i da ako Bog da pred našim navijačima ostvare pobjedu.

O Zebi?

- Zeba je danas otišao na kontrolni pregled, vidjećemo danas kakva je situacija sa njim na treningu. Mislim da će i on konkurisati, dodao je Adžem.

Ni neriješen rezultat ne bi bio nešto loše za Željezničar.

- Najvažnije je ne izgubiti, željećemo pobjedu, ali ni neriješen rezultat ne bi bio nešto loše, završio je trener Plavih sa Grbavice.

Poslije Adžema, medijima se obratio i Srđan Stanić, prvotimac Željezničara koji je rekao da Plavima trebaju bodovi iz ove utakmice.

- Najveća utakmica u bh. fudbalu. Očekujemo dobru utakmicu, i mi i Sarajevo smo u dobroj formi, koliko će nam teren dozvoliti da igramo dobro, to je pitanje. Naše ambicije su sami vrh tabele i trebaju nam bodovi iz ove utakmice, poručio je Stanić.