loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Blaž Slišković: Ko je mislio da ćemo lako dobiti Krupu, nema pojma o fudbalu!
još 25 min. čitanja
subota
12. Avgust 2017.

Blaž Slišković: Ko je mislio da ćemo lako dobiti Krupu, nema pojma o fudbalu!

Zrinjski je sa minimalnih 1:0 savladao ekipu Krupe u susretu 4. kola Premijer lige BiH, a nakon utakmice je na Stadionu pod Bijelim brijegom upriličena konferencija za medije.
Blaž Slišković: Ko je mislio da ćemo lako dobiti Krupu, nema pojma o fudbalu!
Blaž Slišković/Jasmin Konjhodžić

Trener domaćeg tima Blaž Slišković bio je zadovoljan nakon trijumfa kojim se Zrinjski vratio na pobjednički kolosijek poslije poraza u Bijeljini.

- Čestitam gostima na fer i korektnoj igri. Mislim da nije bilo baš nikakvih ekscesa. Konstatacija da smo mi donekle, do te minute kad smo dali gol imali kontrolu igre i pokušavali kvalitetnim akcijama da ugrozimo gol Krupe je tačna. Sve u svemu, mi smo u tih šezdestak minuta stvorili jednu ili dvije izrazitije prilike, istakao je Slišković.

Dodao je da se njegov tim i mimo njegovih instrukcija povukao i da je imao probleme da privede utakmicu kraju.

- Nakon gola je proradila svijest igrača u negativnom smislu i dozvolili su Krupi da počne igrati, što ona zna. Onaj ko je mislio da će meč sa Krupom biti lak nema veze sa fudbalom. Mi smo se danas potrošili i dobro namučili da bismo ovu utakmicu dobili. Visili smo, poslije gola smo se nesvjesno povukli, dopustili smo protivniku da igra, a tako smo sami sebe doveli u nezgodne situacije gdje je Krupa mogla izjednačiti, objasnio je popularni Baka, dodavši:

- Kod rezultata 1:0, mogli smo riješiti utakmicu da smo bili malo konkretniji u završnici. Todorović i Jović su promašili izgledne šanse. Protivnik izgubi motiv i vjeru da može nadoknaditi dva gola zaostatka, kad gubi 1:0 ima nadu da se jednim golom može vratiti u potpunosti u utakmicu.

U zaključku je istakao da će Zrinjski u narednim kolima morati da zaigra puno bolje želi li odbraniti svoj naslov prvaka.

- Sve u svemu, prezadovoljan sam osvajanjem tri boda, igrom nisam toliko zadovoljan. Ako mislimo nešto ozbiljnije ostvariti u prvenstvu, moramo da igramo mnogo kvalitetnije i mnogo agresivnije nego večeras. Malo nas je pomilovala i sreća, Pero Stojkić je dao gol i to desnom nogom. Kada golove ne daju drugi igrači, barem ga je postigao kapiten. Ne smijemo se više oslanjati na sreću, moramo igrati bolje, kazao je trener prvaka BiH.

Trener gostiju Slobodan Starčević bio je djelimično zadovoljan partijom svoje ekipe. Istakao je da njegov tim u naredna dva kola ima rezultatski imperativ kakav nije imao danas pod Bijelim brijegom.

- Prvo bih čestitao kolegi Sliškoviću i ekipi Zrinjskog na pobjedi. Kao što sam i rekao, u uvodu, mi smo pokušali da napravimo dobru pripremu za naredne dvije utakmice. Došli smo igrati malo zatvorenije jer smo imali deficit sa iskustvom i na jednom i na drugom boku, a tako smo igrali do neke 65. ili 70. minute, istakao je Starčević i dodao:

- Kada smo se otvorili u finišu susreta, pokazali smo da Krupa ima kvalitet da igra i protiv Zrinjskog i možda ostaje manji žal za propuštene dvije ili tri šanse. Možda bismo uspjeli ući u neku neizvjesniju završnicu, možda smo mogli i pobijediti, ali ipak mislim da je Zrinjski u ovom trenutku kvalitetnija ekipa i to se pokazalo na konačnom rezultatu.

Starčević je objasnio da u predstojećim utakmicama protiv Čelika i GOŠK-a njegov tim želi ostvariti pozitivne rezultate, a iz njegove se izjave dalo zaključiti da je jedini cilj Krupe ove sezone opstanak u Premijer ligi BiH.

- Raduje me ovih posljednjih 15 ili 20 minuta, gdje smo pokazali da želimo da igramo kvalitetan fudbal i da možemo da igramo kvalitetan fudbal. Fokus je svakako na naredne dvije utakmice protiv Čelika i GOŠK-a u kojima tražimo svoju sreću i opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, podcrtao je trener Krupe na kraju.